Ingezonden persbericht


Deftones op 24 november in 013

De Amerikaanse rockband Deftones komt terug naar Nederland. Op 24 november doet de groep uit Sacramento, Californië de Tilburgse 013 aan. De groep toert ter ondersteuning van het nieuwe album Diamond Eyes, dat dit voorjaar is verschenen.

Deftones neemt een unieke plek in het hedendaagse rocklandschap in. De zogenoemde alt.metal uit Sacramento, California wordt al jaren geïnjecteerd met invloeden die je bij een stevig gezelschap niet direct zou verwachten. De bandleden hebben een diverse smaak die varieert van Duran Duran, Cocteau Twins en The Smiths tot aan Jawbox, Quicksand en Helmet. Het levert een vaak boeiende mix aan stijlen op, die enerzijds heavy is, maar daarnaast een gelaagdheid en nuancering kent die voor een rockband uiterst ongewoon is.

Deftones kan vanwege die variatie in geluid dan ook op uiteenlopende festivals terecht: een metalfestival als Dynamo Open Air, maar ook mainstreamevenementen als Pinkpop en Lowlands. Wat betreft de livereputatie is de groep uit Californië enigszins grillig, maar iedereen die eerder dit jaar bij het magistrale - en uitverkochte - optreden in de Melkweg aanwezig was, kon beamen dat Deftones weer op het goede spoor zit.

Fans en critici zijn het er ook over eens dat het meest recente album 'Diamond Eyes' het beste werk is sinds het meesterlijke 'White Pony' (2000). De nieuwe schijf laat een ouderwets gefocuste en geïnspireerde groep horen. Koppel dit aan de hervonden vorm op de planken en je hebt een concert dat je met gemak onder de noemer 'veelbelovend' kunt plaatsen.

Deftones + special guest: Coheed & Cambria
Woensdag 24 november 2010 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 30.00 (excl. service- en transactiekosten) Dommelsch Zaal |VVK vanaf zaterdag 11 september

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht