Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 17 oktober 2010

Spot het cabarettalent van de toekomst!

Negen aanstormende cabarettalenten betreden tijdens cabaretfestival Cameretten het podium van het oude Luxor Theater. Uit 56 kandidaten zijn zij door de selectiecommissie gekozen om te strijden voor een plek in de finale en de prestigieuze prijzen van het grootste cabaretfestival van Nederland. Kom zelf het talent van de toekomst spotten van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 november in het oude Luxor Theater te Rotterdam. Elke avond wordt afgesloten met een gastoptreden: Klaas van der Eerden, Roué Verveer, Daniël Arends (jury- en publieksprijs 2006) en Javier Guzman.

Tijdens de voorrondes krijgen de deelnemers 30 minuten speeltijd. Om het beste uit de deelnemers te halen krijgen ze voorafgaand aan de voorrondes een workshopweekend aangeboden. Gedurende het workshopweekend werken ze aan hun cabaretprogramma met vier regisseurs. Na het gastoptreden op vrijdag 26 november beslist een professionele jury welke drie deelnemers door gaan naar de finale, die de daaropvolgende dag, zaterdag 27 november, plaatst vindt in het nieuwe Luxor Theater. In de finale strijden de finalisten om de National Academic-juryprijs, de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs.

De negen halve finalisten zijn, in volgorde van spelen: Woensdag 24 november:
Twee Meneertjes
Dian Liesker - Emmers
Rayen Panday - Drie Keer Rayen

Donderdag 25 november:
Oeloek - De nacht van de nasmaak
Ruud Smulders - Bedankt voor de koffie
Tim Hartog - Hokjesgeest

Vrijdag 26 november:
Jan Evert van Apeldoorn - Mensenmoe
Martijn Koning - Kartoon
Jasper van Kuijk - Veto

Cameretten
Cabaretfestival Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. Sinds 1988 is Cameretten gevestigd in het Luxor Theater te Rotterdam en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke podia waar nieuw cabarettalent zich presenteert.

Voorrondes - oude Luxor Theater
Finale - nieuwe Luxor Theater
woensdag 24 tot en met vrijdag 26 november 2010
zaterdag 27 november 2010
Aanvang: 20.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: ¤ 15
Prijs: ¤ 15 | ¤17 | ¤ 21 | ¤ 25 | ¤ 28
Passepartout voorrondes ¤ 37,50
Passepartout voorrondes + finale ¤ 52
Reserveren: www.luxortheater.nl of 010 - 484 33 33 Kijk voor meer informatie op www.cameretten.nl


---