Ingezonden persbericht


oplevering lichtkunstwerk BROKEN LIGHT

woensdag 24 november 2010, 17.00 - 20.00 uur
Atjehstraat, Katendrecht, Rotterdam

Op woensdag 24 november 2010 wordt het lichtkunstwerk Broken Light van Rudolf Teunissen onthuld in de Athjestraat op Katendrecht te Rotterdam. Het is een kunstwerk dat de complete Atjehstraat verandert in één groot openbaar kunstwerk: een architectonische lichtruimte. Dat dit grootschalige kunstwerk juist in de Atjehstraat komt, een achterafstraat op Katendrecht, is een bewuste hommage aan het binnenste van deze wijk. De focus in dit gebied ligt steeds op de 'gouden randjes' van Katendrecht - het opklauterende Deliplein, de nieuwbouw, de wandelpromenades en de SS Rotterdam. Atjehstraat is de centrale as van het oude Katendrecht. Broken Light is andere uniek vanwege het technisch innovatieve karakter, de samenwerking van de vele betrokken partijen en de vernieuwde toepassing van openbare verlichting. Het werk wordt op feestelijke wijze door en met alle betrokken partijen en bewoners gepresenteerd in aanwezigheid van wethouder Sociale Zaken Dominic Schrijer en deelgemeentelijk porte feuillehouder Kunst en Cultuur en Buitenruimte Marit van der Riet.

Programma:
17.00 - 20.00: feestelijke activiteiten met hapje en drankje & koek en zopie 17.45 - 18.30: officiële opening door o.a. wethouder Dominic Schrijer, portefeuillehouder Marit van der Riet en bewoners.

Broken Light is een project van Stichting DSPS/DE PLAYER in het kader van DeLI-LIght. Lichtontwerp/kunstenaar: Rudolf Teunissen Daglicht & Vorm, Armatuur ontwerp: MAX designers, Ontwikkeling reflectorvorm: Marinus van den Voorden, Fabricage armatuur: Lens BV

Broken Light is mede mogelijk gemaakt door Deelgemeente Feijenoord, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Pact Op Zuid, Woonstad Rotterdam, dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, Gemeentewerken Rotterdam, Fonds BKVB, bewoners Katendrecht.