Ingezonden persbericht


Persaankondiging science center NEMO
Amsterdam, 17 november 2010

Haalt Amerigo de 120 treden van het dak van NEMO?

Ieder jaar is het weer even afwachten: lukt het Amerigo om Sinterklaas alle 120 treden van het dak van NEMO op te krijgen? Als er op 24 november a.s. genoeg kinderen komen om Sinterklaas, Amerigo en de Zwarte Pieten aan te moedigen, moet het net als voorgaande jaren lukken. Alle kinderen en hun ouders mogen gratis komen.

Wanneer de Sint boven op het dak is aangekomen, mogen kinderen vragen aan hem stellen. De Zwarte Pieten delen strooigoed en chocolademelk uit. Na afloop gaan Sinterklaas en Amerigo met de lift naar beneden. Als de Goedheiligman is uitgezwaaid, mogen alle bezoekers gratis NEMO in. Daar zullen de Pieten een chaos veroorzaken in de Kettingreactie, een interactieve voorstelling over oorzaak en gevolg.

Programma
14:30 uur Kinderen, ouders en leerkrachten verzamelen op het dak van NEMO. 15:00 uur Sinterklaas en zijn paard Amerigo beklimmen het dak van NEMO. 15:15 uur Kinderen kunnen vragen stellen aan Sinterklaas. 15:30 uur Sinterklaas en zijn paard gaan met de lift naar beneden. 15:45 uur Gratis bezoek aan NEMO.
16:00 uur Kettingreactie: voorstelling met Zwarte Pieten.

Over NEMO
Science center NEMO is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel en ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station. NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol doe- en ontdekdingen. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Na een dagje NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, hoe je mobieltje werkt en nog veel meer. Kijk op www.e-NEMO.nl voor meer informatie.

/////////einde persbericht/////////