Ingezonden persbericht


Agora, woensdag 24 november 20.30 uur
Leon van der Zanden scherper dan ooit in 'Cola'

Na vier succesvolle programma's speelt Leon van der Zanden nu 'Cola'. Deze voorstelling gaat over vrijheid, over emotioneel zijn als het niet kan, pas liefde voelen als het uit is en over verantwoordelijkheid nemen voor je ouders. Een programma waarin Leon van der Zanden zoekt naar datgene waarvoor een mens moet blijven vechten. 'Cola' is puur, origineel en expressief. Met veelzijdige mimiek en flexibele fysiek, staat Leon garant voor een bruisende belevenis! Hij was altijd al rap van de tongriem gesneden, maar sinds hij deel uitmaakt van Comedytrain is hij scherper dan ooit!

De pers over 'Cola': "Van der Zanden behoort voortaan tot de top van het Nederlands Cabaret en 'Cola' is een voorstelling die tot het beste van cabaret behoort." (Brabants Dagblad) "Zijn vijfde theaterprogramma is dieper en persoonlijker dan ooit, terwijl hij toch weer met speels gemak de harten van het publiek steelt." (CJP) "Een prestatie van formaat en een man van formaat." (Eindhovens Dagblad) "Een heerlijke avond voor iedereen die eens lekker wil lachen, maar zijn verstand en gevoel niet thuis wil laten." (Theaterparadijs)

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 27 november 14.00 uur
Swingen met de PepernotenPietenBand (4+)

'Wat is er toch met Sinterklaas?' is een spannende en hilarische Sinterklaasvoorstelling voor jong en oud, boordevol swingende muziek van de PepernotenPietenBand. Sinterella, de trouwe huishoudster van Sinterklaas is op van de zenuwen. Op zaterdag 27 november brengt Sinterklaas, vers uit Spanje, zijn eerste bezoek in Nederland uitgerekend aan zijn grote, mooie lievelingstheater om zijn publiek te ontmoeten. Alles moet dus perfect gaan, maar tot nu toe lopen de voorbereidingen moeizaam. Er zijn spullen kwijt, het paard blokkeert de gang, de pieten zijn drukker dan ooit en hun grote zus Pieternel had er al lang moeten zijn. Met marsepeinpillen en pepernootpillen. Want Pianopiet is vandaag wel erg opgewonden. Gitaarpiet juist slomer dan ooit, Baspiet wel heel somber en drumpiet bozer dan boos. En wie is die onbekende man? Een heerlijke, hartverwarmende potpourri van komedie, detectiveverhaal, slapstick en smartlap waarin al heel snel één grote vraag bovendrijft: 'Wat is er toch...met Sinterklaas?'

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Sinterklaas Pancake Event
In samenwerking met Pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op organiseren wij na afloop van de voorstelling een 'Sinterklaas Pancake Event'. Kom onbeperkt smullen van een glas ranja en een heerlijk pannenkoekenbuffet. Kijk voor meer informatie over dit arrangement op onze website www.agora-lelystad of www.dubbel-op.nl.

Agora, zondag 28 november 15.00 uur
Apollo Ensemble schittert met Franse Bach suites

'Schitterend naakt of vorstelijk gekleed' is een beeldend programma van het Apollo Ensemble. Boeiend, mooi, kleurrijk of treffend simpel. Frans frivool of Duits "gründlich". Muziek van de degelijke J.S. Bach, geïnspireerd op muziek van het rijke Franse hofleven. Tijdloze schoonheid, niet alleen in deze muziek, maar ook in de schilderkunst! Het internationale topensemble schittert met Franse suites zowel van J.S. Bach als van J.B. Lully en Rameau, visueel verrijkt door schilderijen. Met een groot ensemble van 22 musici heeft het Apollo Ensemble alle kleuren in huis om het publiek mee te voeren naar de spiegelzaal van Versailles. En onder de bezielende leiding van David Rabinovich komen de werken van J.S. Bach fantastisch tot hun recht.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, donderdag 2 december 20.30 uur
Orkater ontroert met intiem en indringend stuk

Het broeierige 'Een mond vol zand' gaat over een jonge, zwangere vrouw die in Afghanistan, vertwijfeld maar vastberaden, op zoek gaat naar haar man. Een spoorloos verdwenen oorlogsjournalist. Midden in de woestijn vindt ze hem terug, verwilderd en onherkenbaar veranderd, bij een Afghaanse vrouw die hem liefdevol verzorgt. Wat is er gebeurd in die immense zandbak? 'Via Berlin', het gezelschap van actrice Dagmar Slagmolen en muzikante Rosa Arnold, maakte onder de hoede van Orkater/De Nieuwkomers in de zomer van 2009 een speciale versie van 'Een mond vol zand' in een duinpan op het theaterfestival Oerol. Voor hun theatertournee maakten zij een nieuwe theatertekst met klassieke en zelfgeschreven muziek. De soms hoopvolle, dan weer verwarde sfeer wordt muzikaal prachtig voelbaar gemaakt. "Voor veel Oerol-bezoekers hét hoogtepunt van het festival," aldus de Leeuwarder Courant.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.