Ingezonden persbericht


Vandaag (op de Europese Antibioticadag) maakt de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen bekend dat de Utrechtse Evelien Berends een grote wetenschappelijke prijs (5000 euro) wint voor haar afstudeeronderzoek naar resistentie van bacteriën.

Evelien Berends wint Abbott Jong Talent Prijs voor baanbrekend onderzoek naar resistentie

Op 24 november krijgt Evelien Berends (Universiteit Utrecht) de Abbott Jong Talent Afstudeerprijs (5000 euro) voor Life Science. Ze kreeg deze prijs voor haar afstudeeronderzoek aan de Universiteit van Californië San Diego naar de interactie van ziekteverwekkende bacteriën met het menselijk immuunsysteem. Daarbij richtte zij zich in het bijzonder op de stafylokokken. Evelien studeert 1 december officieel af aan de Universiteit Utrecht in Biomedical Sciences.

Het aantal bacteriën dat resistent is voor antibiotica (ziekenhuisbacteriën) groeit gestaag en vormt een toenemende bedreiging voor onze gezondheid. Niet voor niets is het vandaag (18 november) de Europese Antibioticadag. Evelien Berends draagt met haar onderzoek bij aan de ontwikkeling van nieuwe effectieve behandelingen.