Ingezonden persbericht


Persbericht

Wethouder Kreijkamp opent nieuwbouw UniC

Woensdag 24 november verricht wethouder Onderwijs Jeroen Kreijkamp om 17.00 uur de officiële opening van UniC, school voor eigenzinnig havo/vwo.

Met een spectaculaire lichtshow wordt het moderne nieuwe gebouw aan de Van Bijnkershoeklaan 2-4 officieel in gebruik genomen. In het pand is ook het bestuursbureau van de stichting openbaar voortgezet onderwijs (NUOVO) gehuisvest.

Na zes jaar tijdelijke huisvesting op meerdere locaties, staat er nu in Welgelegen een gebouw dat volledig voldoet aan het krachtige onderwijsconcept van UniC. Architect Erik de Geus van Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam is erin geslaagd om een sobere en doelmatige buitenkant te combineren met een flexibele, kleurrijke maar vooral warme binnenkant.

UniC is in schooljaar 2004-2005 gestart met 75 leerlingen en is anno 2010 een volgroeide havo/vwo school met 500 leerlingen, afkomstig uit Utrecht en daarbuiten. De school is ook op de nieuwe locatie goed bereikbaar per fiets en met het openbaar vervoer.

UniC is een kleinschalige school met een veilige sfeer, waar leerlingen intensief worden begeleid door een eigen team van docenten. Er wordt gewerkt met een vast rooster, waardoor er weinig lesuitval is. UniC biedt extra mogelijkheden op creatief gebied. Leerlingen kunnen eindexamen doen in de vakken drama of beeldende vorming. Voor de bètaleerlingen is er op de begane grond een modern laboratorium.

UniC bereidt leerlingen goed voor op vervolgopleiding en maatschappij. De school kiest er daarom voor om kennisverwerving - voor het behalen van een diploma - hand in hand te laten gaan met samenwerkend leren, persoonlijke groei en het ontwikkelen van sociale vaardigheden en talenten.

De nieuwbouw van UniC maakt onderdeel uit van het Masterplan Voortgezet Onderwijs. Binnen dit Masterplan werken gemeenten en schoolbesturen samen aan het realiseren van goede onderwijsvoorzieningen. De nieuwbouw van het Utrechts Stedelijk Gymnasium en de ingrijpende verbouwing voor het Trajectum College zijn twee andere NUOVO projecten die binnen het kader van het Masterplan VO binnenkort worden opgeleverd.