Gemeente Utrecht

Noodbrug tijdens renovatie Oranjebrug

Binnen drie weken legt de gemeente een noodbrug aan ter vervanging van de Oranjebrug over de Vaartsche Rijn. Tot maart 2011 is de brug voor al het verkeer afgesloten vanwege groot onderhoud. De noodbrug is bestemd voor fietsers (met fiets aan de hand) en voetgangers tussen Rivierenwijk en Hoograven-Noord. Vanwege de uitzonderlijke situatie -winkelcentrum Smaragdplein ligt voor Rivierenwijkers aan de andere kant van het water- komt het college van burgemeester en wethouders tegemoet aan bewoners, die zich deze winter door de afsluiting van de Oranjebrug ernstig belemmerd voelen. Met de aanleg van een noodbrug is een bedrag van circa ¤ 40.000,,- gemoeid.

De werkzaamheden aan de Oranjebrug starten op woensdag 24 november. Alleen de eerste drie dagen tot en met vrijdag 26 november is de brug beperkt open vanwege werkzaamheden aan het bedieningspaneel. Tijdens deze drie dagen is de Oranjebrug open van: 0.00 tot 8.45 uur, van 11.30 tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 15.30 uur. Vanaf zaterdag 27 november tot aan de aanleg van de noodbrug blijft de Oranjebrug voor fietsverkeer en voetgangers open, met uitzondering van één avond. In de week van 29 november vinden gedurende één avond werkzaamheden plaats, waardoor de brug tussen 18 uur en 24 uur gesloten is. De precieze datum wordt via tekstborden bekend gemaakt. Het overige verkeer wordt omgeleid via de Jutfaseweg, Vondellaan en Briljantlaan (in beide richtingen) en de Jutfaseweg, Socrateslaan en de W.A. Vultostraat (in beide richtingen). De gemeente plaatst omleidingsborden.

Tijdens het groot onderhoud aan de Oranjebrug wordt er gewerkt aan de bediening van de brug, aan het beton en metselwerk en aan vernieuwing van het brugdek. Ook wordt de brug opnieuw geschilderd. De Vaartsche Rijn is een doorgaande vaarroute. De werkzaamheden aan de brug vinden daarom plaats buiten het vaarseizoen, dat loopt van 1 april tot 1 november.

Nog deze week worden de bewoners via een wijkbericht over de aanleg van de noodbrug over de Vaartsche Rijn geïnformeerd.
Gemeente Utrecht