Gemeente Apeldoorn

Agenda
collegeleden

Een overzicht van activiteiten van woensdag 24 november t/m zondag 5 december 2010 2 pagina's

Donderdag 25 november

17.30 uur
Wethouder R.T. Metz verricht de opening van de Eglantierlaan. De opening van de laan is onderdeel van revitalisering van het winkelcentrum Eglantier. Naar verwachting wordt de eerste fase eind 2013/ begin 2014 afgerond. Plaats: Bloemensteeg, de Eglantier 612 in Apeldoorn.

Vrijdag 26 november

11.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf legt een bloemstuk bij de herdenking bij het oorlogsmonument voor 2e luitenant Kyle Scott Smith die om het leven kwam als gevolg van een vliegtuigcrash op zondag 26 november 1944 in het Kristalbad. Zijn actie voorkwam dat het ernstig beschadigde vliegtuig met bommenwerper in de bebouwde kom van Apeldoorn zou neerkomen. Plaats: Kristalbad, Felualaan 29 in Apeldoorn.

v.a. 20.30 uur
Wethouder R.T. Metz reikt om middernacht, tijdens de Nacht van de Architectuur, de Publieksprijs en Apeldoornse Architectuurprijs 2010 uit. Het thema van de avond is "Licht en Architectuur". Ontwerpers van het Instituut Lichtontwerpen presenteren een aantal lichtvisies voor de Hofstraat in Apeldoorn. Wethouders P. Blokhuis en O.G. Prinsen zijn eveneens aanwezig tijdens het evenement. Plaats: Schouwburg Orpheus, Churchillplein 1 in Apeldoorn.

Maandag 29 november

10.30 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf legt een bloemstuk bij het Keienmonument, ter nagedachtenis aan Frank van Bijnen en Paul Esmeijer.
Plaats: Koning Willem III/Frank van Bijnenkazerne, Sportlaan 55 in Apeldoorn.

Dinsdag 30 november

10.00 uur
Wethouder J.C.G. Wegman ondertekent, namens de gemeente Apeldoorn, de verlenging van het Convenant Schoolbegeleiding. Het Convenant wordt mede ondertekend door de Apeldoornse schoolbesturen en de organisaties voor educatieve dienstverlening. Plaats: Hotel de Cantharel, Van Golsteinlaan 20 in Apeldoorn.

Woensdag 1 december

13.00 uur
Wethouder P. Blokhuis opent de regionale werkbijeenkomst over kantelen in de WMO, een nieuwe manier van werken, waarbij gemeente en burger met elkaar in gesprek gaan. Het doel is om mensen met een beperking te stimuleren en betere kansen te bieden om mee te doen aan de samenleving. Plaats: Stadhuis, Marktplein 1 in Apeldoorn.

19.30 uur
Wethouder F.A. Spoelstra verricht de uitreikingen van de sportpenningen. Plaats: Stadhuis, Marktplein 1 in Apeldoorn.

Donderdag 2 december

12.30 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf woont de herdenking 'Razzia 2 december 1944' bij. Op deze datum werden 45.000 mannen als dwangarbeiders afgevoerd en daarvan kwamen er 850 in Kamp Rees terecht.
Ontvangst is om 12.30 uur in de burgerzaal van het Stadhuis. De herdenkingsbijeenkomst start om 13.00 uur. Aansluitend volgt bij het monument een krans- en bloemlegging. Plaats: het monument Kamp Rees bevindt zich op het Marktplein, hoek Marktplein-Stationsstraat.