Ingezonden persbericht


Leerlingen 'De Smaragd' Zwolle in actie voor kinderen in Afrika en Azië

Een wens voor Afrika op een wenskoek

Zwolle, 24 november 2010

'Ieder kind een volle maag. Dat is wat wij willen vandaag!' Dat is de wens van Jetty Mars (groep 7) van de gereformeerde basisschool 'De Smaragd' uit Zwolle. Haar wens voor kinderen in Azië komt op een enorme wenskoek, gebakken door De Stadsbakker uit Zwolle. De Smaragd geeft daarmee het startsein voor een grote actie van de christelijke ontwikkelingsorganisatie Red een Kind: 'Ieder kind een volle maag'.

Red een Kind, gevestigd in Zwolle, voert actie om kinderen in Azië en Afrika te helpen aan voldoende voedsel. Wereldwijd sterven er per jaar 6 miljoen kinderen door ondervoeding. 'Dat is onaanvaardbaar', vertelt medewerker Gerko Last. 'Zes miljoen is een ongelooflijk aantal. Wij willen, samen met zoveel mogelijk Nederlanders, kinderen in ontwikkelingslanden aan eten helpen. Bijvoorbeeld door hun ouders een koe te geven, of een geit. Of een eigen groentetuin. Daarmee zijn gezinnen in ontwikkelingslanden enorm geholpen'. Red een Kind heeft ontwikkelingsprogramma's in veertien landen in Azië en Afrika.

De leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 van De Smaragd hebben in de afgelopen weken hun wensen op mogen schrijven voor kinderen in ontwikkelingslanden. Er zijn drie winnende wensen uitgekozen. Deze worden verwerkt in 1500 wenskoeken die speciaal voor deze actie zijn gebakken. De leerlingen mogen deze wenskoeken uitdelen aan vaders en moeders, opa's en oma's, ooms en tantes of de buren.

Grote wenskoek
Als klap op de vuurpijl heeft De Stadsbakker uit Zwolle een grote wenskoek (ongeveer 1 meter bij 1 meter) gebakken met de winnende wens van Jetty Mars daarop verwerkt. Deze wenskoek wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst op school door de leerlingen opgegeten. Dit gebeurt op vrijdag 26 november 2010, om 13.15 uur aan de Esdoornstraat 10 in Zwolle.

---------------