Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn organiseert congres voor jonge ambtenaren

Zon 200 jonge ambtenaren verzamelen zich op 25 november op en rond de Roode Steen in Hoorn. Daar organiseert de gemeente Hoorn dit jaar het Congres Jong, een congres voor ambtenaren van 35 jaar en jonger die werken bij gemeenten in Noord-Holland.

Congres Jong is al eerder georganiseerd door de gemeenten Beverwijk en Alkmaar. Dit jaar ligt de organisatie van het congres in handen van de gemeente Hoorn. Wij vinden het belangrijk dat jonge ambtenaren zich op de best mogelijke manier kunnen ontwikkelen. Tijdens dit congres leren zij meer over relevante onderwerpen door workshops te volgen. Ook krijgen zij de kans te netwerken met collegas. Een leuke en informatieve dag, aldus gemeentesecretaris Frans Mencke.

Programma Het gezamenlijke gedeelte van het congres vindt plaats in de Oosterkerk in Hoorn. Hier kunnen deelnemers terecht voor de opening, de lunch en de afsluiting. De workshops vinden plaats op verschillende locaties aan en rond de Roode Steen. Voor 35 kunnen jonge ambtenaren deelnemen aan het congres.

Thema: Het roer om Het thema van dit jaar is: Het roer om. Er is gekozen voor dit thema omdat er veel veranderingen plaats vinden in gemeenteland: gemeenten moeten bezuinigen en communiceren via nieuwe, sociale media. De workshops die jonge ambtenaren kunnen volgen sluiten aan bij dit thema en bieden hen alvast de kans om zich voor te bereiden op de veranderingen. Daarnaast past het thema bij de ligging van Hoorn, aan het water.

Meer informatie en aanmelden Het volledige programma en alle workshops staan op www.congresjong2010.nl. Via deze website kunnen jonge ambtenaren zich ook aanmelden.