Universiteit Twente

Cultuur: Het Eiland - Machteld Aardse

25 november 2010

Op donderdag 25 november om 17.30 zal in de kleine expositieruimte van de Vrijhof een film van Machteld Aardse in première gaan, getiteld 'Het Eiland'.

Het uitzicht vanuit het atelier van kunstenaar Machteld Aardse (Dutch Art Institute) is een bijzonder stukje grond van de Universiteit Twente. Op een dag werd het verwilderde bosje gekapt om ruimte te maken voor een grote zandhoop. Daarna verrees een laboratorium voor nanotechnologie.

Aardse vond de zandhoop een prachtig platform voor performances, maar raakte steeds meer geïnteresseerd in het verhaal achter dit stukje Campus waar een excentrieke kunstenaar/filosoof/ecoloog, Louis le Roy, zijn ideeën in de jaren '70 in de praktijk kon brengen.

Zij maakte een film over de geschiedenis van een stukje grond, tegenstrijdige ideologieën en een veranderende tijdgeest, architecten en aannemers, en oude dromen die bij het afval gezet worden. Interviews, poëzie, een koor in labpakken, een performance. De film wordt binnenkort getoond op een documentairefestival in Taiwan, de première is in de Vrijhof.

Voor meer informatie en de volledige culturele agenda zie: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.

eiland