KNHS

KNHS Rondje educatie met Rodinde Hoogenraad
17 november 2010

Ermelo (KNHS) Donderdagavond 25 november a.s. staat een interessant educatief rondje op het programma. Deze avond komt dierenarts, manueel therapeut en acupuncturist Rodinde Hoogenraad naar Ermelo om uitleg te geven over acupunctuur en manuele therapie bij paarden.

Op basis van de anatomie van het paard bespreekt Hoogenraad de zwakke plekken van het paardenlichaam. Een paard heeft een losse schouderpartij en door de anatomie van de rug draagt de voorhand van nature veel gewicht. Rugproblemen kunnen zich daardoor op verschillende manieren uiten, variërend van moeite met de lengtebuiging, de nageeflijkheid, het hoofd scheef houden, de staart scheef dragen, ongelijke passen met de achterbenen, de achterhand niet onder brengen, niet openen boven de sprong. Maar ook verzet zoals staken, steigeren, bokken en naar het been van de ruiter slaan bij een bepaalde oefening kunnen betekenen dat het paard pijn in de rug heeft.

Rugproblemen kunnen ontstaan na een ongeluk, vastliggen in de box, uitglijden maar ook de bouw van het paard, bouw van de ruiter, ligging van het zadel of langdurige kreupelheid kunnen rugproblemen veroorzaken.

Rodinde Hoogenraad licht tijdens haar rondje educatie de verschillende behandeltechnieken toe die zij als dierenarts, manueel therapeut en acupuncturist toepast.

Het rondje educatie wordt gehouden in de foyer van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is 15,-- per persoon. Wil je de avond bijwonen, dan kan je je van tevoren aanmelden per email accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.