Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

19 november 2010

---

Feestelijke opening Timotheusschool

19 november 2010
Donderdag 25 november nemen vierhonderd leerlingen en vijfendertig medewerkers van basisschool Timotheus officieel hun intrek in het nieuwe schoolgebouw aan de Sam van Houtenstraat 2, vlakbij het Eendrachtspark en het Lambertus Zijlplein. In het nieuwe gebouw is ook ruimte voor voorschoolse en naschoolse opvang.

Opzet van de nieuwbouw

De kinderen van de onderbouw krijgen een eigen besloten speelplein. Aan de oostkant van de school komt een speelplaats met speeltoestellen voor de bovenbouwleerlingen. Deze speelplaats is ook toegankelijk voor buurtkunderen.

Het schoolgebouw is onderdeel van een woonblok met koop- en huurwoningen en acht groepswoningen voor ouderen. De nieuwe school is ontworpen door Architectenbureau Duinker Van der Torre.

De school bestaat voor een groot deel uit onderwijspleinen. Dit betekent dat een klaslokaal slechts vijftig vierkante meter groot is en dat de rest van de ruimte gebruikt kan worden als werkruimte, waar kinderen zelfstandig, in kleine groepen of klassikaal onderwijs krijgen. In het gebouw is veel glas gebruikt en kunnen kinderen en leerkrachten toch contact met elkaar houden, zonder echt fysiek bij elkaar in een ruimte te zitten.

---