Landelijke organisaties maken een vuist tegen geweld met WE CAN

22/11/2010 15:46

MOVISIE

Op 25 november gaat de Week Zonder Geweld van start. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor één van de meest omvangrijke vormen van geweld in onze samenleving, huiselijk geweld. De WE CAN-campagne vraagt organisaties en individuen om zich uit te spreken. Samen kunnen we het verschil maken!

Oxfam Novib, FNV Vrouwenbond, MOVISIE, E-Quality, Pharos en Importante zijn landelijke kerncoalitiepartners van WE CAN. Zij ondersteunen deze internationale campagne die gelijke rechten voor mannen en vrouwen promoot en zich inzet om geweld tegen vrouwen te stoppen. In Nederland zijn inmiddels meer dan 45 organisaties actief als coalitiepartner van WE CAN.

Verandering begint bij jou!

Waarom specifiek aandacht voor geweld tegen vrouwen? Jaarlijks worden in Nederland 70.000 aangiften gedaan van huiselijk geweld, 93% van de slachtoffers is vrouw. Naar schatting overlijden in ons land ieder jaar 60 tot 80 vrouwen aan de gevolgen van huiselijk geweld. Bijna 40% van de vrouwen is ooit slachtoffer geworden van seksueel geweld.

Genoeg reden dus om actie te ondernemen en je ook aan te melden als changemaker van de WE CAN-campagne. Hoe meer mensen geweld tegen vrouwen niet meer accepteren, hoe groter de kans dat we echt iets kunnen veranderen.

Wat doet WE CAN?

WE CAN is een bewustwordingscampagne. Changemakers en coalitiepartners brengen een verandering teweeg door informatie te verstrekken en de discussie aan te gaan over verschillende vormen van geweld. Door mensen aan elkaar te laten vertellen over geweld en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, kunnen vooroordelen en gedrag veranderen.

Internationaal

Wereldwijd zijn meer dan twee miljoen mensen al actief als changemaker. Duizenden organisaties hebben zich aangesloten als coalitiepartner. De WE CAN-Campagne is actief in India, Bangladesh, Sri Lanka, Nepal, Pakistan, Afghanistan, Canada, Tanzania, Uganda, Kenia, Congo, Burundi en Nederland.





http://www.wecan.nl