Gemeente Rheden

Inloopbijeenkomst Nimmer Dor op 25 november a.s.

Op donderdag 25 november organiseert de gemeente Rheden een inloopbijeenkomst over het woningbouwproject Nimmer Dor. Van 19:30 tot 21:00 uur zijn belangstellenden welkom in 't Sprengenhus in Laag-Soeren.

De gemeente wil graag weten hoe inwoners aankijken tegen de bouw van woningen in het projectgebied. Doel van de avond is om inwoners te informeren en met elkaar in gesprek te gaan.

Nieuwe uitgangspunten Nimmer Dor

Het College van de gemeente Rheden heeft nieuwe uitgangspunten vastgesteld voor het woningbouwproject Nimmer Dor. Het nieuwe zoekgebied voor woningbouw wordt gezocht vanuit het zuidelijk deel van het plangebied. Eerder dit jaar besloot de gemeente al dat het te bebouwen gebied wordt beperkt tot maximaal 3 ha. Het aantal te bouwen woningen wordt daarmee kleiner dan in het oorspronkelijke plan. Het dorpse karakter moet behouden blijven. De woningen hebben maximaal één of twee lagen met een kap.

Peiling woningbehoefte en draagvlak
In de komende periode brengt de gemeente de behoefte aan nieuwbouwwoningen in Laag-Soeren in kaart. Daarnaast laat de gemeente het draagvlak onder de bevolking van Laag-Soeren peilen.

Vervolg
Na de inloopavond neemt het College een besluit over woningbouw op Nimmer Dor. De uitslag van de draagvlakpeiling en het verloop van de inloopbijeenkomst zijn voor dat besluit van belang. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om het definitieve besluit te nemen. Naar verwachting gebeurt dit begin 2011. Zodra exacte data bekend zijn, wordt dit gepubliceerd in de Regiobode.