Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Zone IJsselmondse Randweg

Informatiebijeenkomst 25 november

Op donderdag 25 november organiseert de deelgemeente een informatiebijeenkomst over de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de zone langs de IJsselmondse Randweg. De bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal van de deelgemeente aan de Groene tuin 317 en begint om 19.30 uur.

Stedenbouwkundige randvoorwaarden
De IJsselmondse Randwegzone tussen de Stolwijkstraat en Bergambachtstraat is in het Masterplan bedrijventerrein Hordijk aangegeven als uitbreidingslocatie voor het bedrijventerrein. Deze locatie biedt het bedrijventerrein de kans zich langs de IJsselmondse Randweg te profileren.

De toekomstige bedrijven in deze zone worden ontsloten met een nieuwe bedrijfsstraat achter de bedrijven aan de Stolwijkstraat. Parkeren voor de nieuwe bedrijven moet in zijn geheel op eigen terrein worden gerealiseerd.

Langs de IJsselmondse Randweg komt geen wandvorming, maar losse bebouwing met een groene invulling aan de zijde van IJsselmondse Randweg. Aan deze kant mag geen parkeren op maaiveld komen. Het parkeren moet onder en tussen de gebouwen plaatsvinden. Tussen de gebouwen worden ruimtes vrijgehouden om open doorzichten te creëren.