Deltion College


nieuws

23-11-10

De Grift, OVG, het Agnieten College en Deltion lanceren BouwNu

Bij het OVG in Genemuiden wordt donderdag 25 november a.s. officieel de aftrap gegeven van BouwNu. Dit samenwerkingsverband is een initiatief van Opleidingscentrum De Grift in Nieuwleusen, het OVG in Genemuiden en de afdelingen Bouw van het Agnieten College en het Deltion College in Zwolle. BouwNu presenteert zich als één loket in de regio Noord-West Overijssel voor bedrijven en studenten in de bouwsector, voor alle onderwijszaken, stageplaatsen, cursussen en trainingen.

BouwNu bundelt krachten om het praktijkleren in de regio te verbeteren en om nu en in de toekomst meer instroom te genereren in de bouwopleidingen. Met dit initiatief willen de partijen de branche voorzien van meer en breder opgeleide werknemers. Bij deze opleidingen staat het leren in de praktijk centraal. De opleidingsbedrijven De Grift en OVG bieden samen met het bedrijfsleven in de bouwsector op diverse locaties praktijkleerprojecten aan. Het Deltion College verzorgt met name de theorie binnen de opleidingen.

BouwNu wil in de toekomst meer partners laten aanhaken, zowel uit het bedrijfsleven als uit het onderwijs. Samenwerken met vmbo-scholen is essentieel om instroom te genereren, de samenwerking met het Agnieten College is hier een voorbeeld van. Tevens is het van het grootste belang leerlingbouwplaatsen en praktijkleerprojecten te verwerven in het bedrijfsleven.

De opening vindt plaats op donderdag 25 november a.s. om 15.30 uur bij het OVG in Genemuiden. De heer Van Bodegraven, algemeen directeur van kenniscentrum Fundeon zal spreken over het belang van dit soort initiatieven in de bouwsector. De burgemeester van Zwartewaterland, de heer Meijer en de wethouder van Dalfsen, de heer Agricola, verrichten vervolgens de openingshandeling. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele borrel.

---