Universiteit Twente

Serious gaming is voor T-Xchange al vijf jaar serious business

23 november 2010

T-Xchange viert donderdag 25 november a.s. haar eerste lustrum. T-Xchange is een kennisinstituut op het gebied van serious gaming en procesfacilitatie. De afgelopen jaren heeft T-Xchange laten zien dat een wetenschappelijk gefundeerde aanpak van serious gaming loont: de belanghebbenden komen sneller tot een betere oplossing, die ook nog eens op draagvlak kan rekenen.

Hoe kom je met ruim dertig partijen tot een gedragen alternatief voor de luchthaven Twente? Hoe breng je als architect het best je visie over? Hoe bepaal je welke strategie werkt in conflict- en crisissituaties, waar naast militairen en politici ook hulporganisaties en de media een rol spelen? Hoe experimenteer je met technologie?

Het antwoord is met een Serious Game, een dynamisch informatiemodel waarmee de deelnemers op een laagdrempelige manier met elkaar de uitkomst bepalen. De relevante informatie wordt gevisualiseerd in verschillende scenario's, zodat spelers het effect van hun handelen kunnen zien. Dit ondersteunt gemodereerd het menselijk redeneer- en besluitvormingproces. Serious Gaming draagt bij aan een snellere en betere besluitvorming voor het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van milieu, defensie, crisismanagement, openbare orde en veiligheid, gebiedsinrichtingen infrastructuur.

Over T-Xchange
Technology Exchange, kortweg T-Xchange, is een samenwerkingsverband tussen Thales en de Universiteit Twente. De huidige samenwerkingsovereenkomst heeft een looptijd van vijf jaar (2008-2012). De doelstelling van T-XChange betreft de opbouw van kennis op het terrein van serious games en procesfacilitatie door middel van onderzoek en toepassing in de praktijk. T-Xchange draagt bij aan de samenwerking en kennisuitwisseling tussen overheid, kenniswereld en industrie.
T-XChange is gevestigd op het Business en Science Park te Enschede en heeft daarnaast de beschikking over twee labfaciliteiten, het Virtual Reality Lab (VR-lab) aan de Universiteit Twente en het Securtiy-Innovation lab (SI-lab) te Delft.

Lustrumviering
Op 25 november vindt de lustrumviering plaats. Hier vindt u het programma van de bijeenkomst.

T-Xchange
Tel. 053-711 2460
Business and Sciencepark
Colosseum 13
7521 PV ENSCHEDE
Tel. 053-7112460
www.txchange.nl