Gemeente Bedum


Promoteams brengen Burgernet onder de aandacht

23 november 2010
Aanstaande donderdag, 25 novemer, gaan promotieteams diverse locaties in Bedum bezoeken om Burgernet onder de aandacht van de Bedumers te krijgen. De teams bestaan uit vertegenwoordigers van politie, Algemeen Plaatselijk Belang Bedum en de gemeente. Burgemeester Henk Bakker maakt ook deel uit van een van de teams.

Bedum heeft besloten tot versnelde invoering van 'Burgernet'. Aanleiding hiervoor vormen onder meer de recente autobranden in het dorp Bedum. Bewoners van de gemeente kunnen zich bij de politie opgeven voor Burgernet en vormen daarmee daarmee extra 'ogen en oren' van de politie. Iedereen die voor deelname aanmeldt kan, ingeval van een vermissing, inbraak, een misdrijf etc. bijdragen aan de opsporing van vermisten of verdachten. Via de (mobiele) telefoon wordt dan door de politie opgeroepen uit te kijken naar personen, voertuigen en dergelijke. Burgernet werkt al in Groningen, Veendam en Winsum. Vorige week ontvingen alle inwoners een brief van burgemeester Bakker waarin hij oproept tot deelname. Bedumers kunnen zich via een antwoordkaart of digitaal aanmelden.

De Promotieteams brengen Burgernet nog eens extra onder de aandacht van de Bedumers. De teams opereren donderdagmiddag op verschillende locaties: de weekmarkt op het Kerkplein, de supermarkten in het dorp en in de bibliotheek aan de Kapelstraat. Burgemeester Henk Bakker en zijn team zijn op de weekmarkt te vinden. De teams zijn actief van ongeveer 13.00 tot 14.30 uur. Tot nu toe hebben rond de 350 inwoners van de gemeente zich aangemeld voor deelname. Dat aantal stemt de initiatiefnemers tevreden. Gestreefd wordt naar deelname van minimaal vijf procent van de bevolking. Voor Bedum betekent dat iets meer dan 500 deelnemers aan Burgernet. Dat dat aantal wordt gehaald, lijkt op grond van de aanmeldingen tot nu toe erg waarschijnlijk.