Gemeente Ede

dinsdag, 23 november 2010

Ede dingt mee naar Natuurprijs 2010

info@ede.nl

De gemeente Ede is met haar Bosbeheerplan in de race voor de Natuurprijs 2010. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de Kennisdag van het Nationaal Groenfonds op donderdag 25 november. Ede is een van de 12 inzendingen, die allemaal worden beoordeeld op `future proof'. De inzending moet gericht zijn op de toekomst en rekening houden met komende generaties. Het Edese Bosbeheerplan is uniek omdat inwoners vanaf het begin zijn betrokken bij het maken van een toekomstvisie voor het bos.

Bosbeheerplan

Het Bosbeheerplan is vorig jaar gemaakt in samenspraak met mensen die het bos gebruiken. Als wandelaar, fietser, ruiter, eigenaar, beheerder, bewoner of anderzins. Deze mensen hebben vanaf het begin meegedacht over de toekomst van het bos in Ede. Tijdens het maken van het Bosbeheerplan hebben zij in werkgroepen hun mening gegeven. Hierna hebben zij een begeleidingsgroep gevormd die door de jaren heen zorgt voor een goede uitvoering van het Bosbeheerplan. Het Bosbeheerplan is te vinden op www.ede.nl onder het kopje `natuur, milieu en landschap'.

Natuurprijs 2010

De Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2010 bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro, de tweede prijs van 3.000 euro en de derde prijs van 2.000 euro. Daarnaast stelt Nationaal Groenfonds dit jaar de Studentenprijs, de Aanmoedigingsprijs en de Publieksprijs van ieder 1.000 euro beschikbaar.

Samen voor Natuur

De Nationaal Groenfonds Natuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Kennisdag `Samen voor Natuur', een kennisdag voor natuurbeheerders. Deze dag wordt gehouden op donderdag 25 november in Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp. Op de website van SBNL is het programma (pdf) van de dag te vinden.

Nationaal Groenfonds

Het Nationaal Groenfonds is in 1994 opgericht door de provincies en het ministerie van LNV. Sindsdien verleent en ontwikkelt het Nationaal Groenfonds financiële faciliteiten voor natuur, bos en landschap. Voor publieke partijen zoals overheden, maar ook voor private partijen én particulieren. Daarbij reageert en anticipeert Nationaal Groenfonds op actuele ontwikkelingen.