Gemeente Loppersum

Vrijwilligers van de dorpshuizen in de gemeente Loppersum in het zonnetje gezet

Loppersum, 24 november 2010

Donderdag 25 november is de jaarlijkse vrijwilligersdag in de gemeente Loppersum. Dit jaar staan de vrijwilligers en bestuursleden van de 13 dorpshuizen centraal. Wethouder Hartman-Togtema (VVD-GB/D66) biedt ze een gezellige avond aan in het dorpshuis van Zijldijk. 'De gemeente Loppersum heeft veel vrijwilligers en daar zijn we zeer blij mee. Vandaar de speciale aandacht voor deze groep' aldus de wethouder.

Â

Programma

De vrijwilligers worden om 17.00 uur verwacht in het dorpshuis van Zijldijk. Na een welkomstwoord van de wethouder gaat Eric Raad (voorzitter van het platform Lopster dorpshuizen) spreken over de toekomst van de dorpshuizen in relatie tot de krimp.

In zijn verhaal zal hij ingaan op het belang van de dorpshuizen, maar ook gaat hij in op wat de besturen van dorpshuizen zelf kunnen doen om de dorpshuizen hun spilfunctie te laten behouden. Tegen een uur of zes gaan de vrijwilligers aan tafel om gezellig samen een hapje te eten. Een en ander wordt opgeluisterd door muziek van Alje van Bolhuis.