Gemeente Geertruidenberg


Geertruidenberg werkt samen met antidiscriminatiebureau RADAR.

Slachtoffer of getuige van discriminatie?

Wordt u gediscrimineerd? Bijvoorbeeld op school, werk of op straat? Of heeft u gehoord of gezien dat iemand anders werd gediscrimineerd?

Dan kunt u terecht bij antidiscriminatiebureau RADAR voor ondersteuning en advies. De gemeente Geertruidenberg werkt samen RADAR (niet te verwarren met het consumentenprogramma Radar!).

In Nederland is het is bij wet verboden mensen te discrimineren op basis van huidkleur en afkomst, geloof en levensovertuiging, sekse, seksuele gerichtheid, leeftijd en handicap. Overkomt u dat toch, dan kunt u uw klacht melden bij RADAR: telefoon: 0900-2354353 (EUR 0,10/minuut) of via e-mail:info-breda@radar.nl.

Hoe werkt RADAR?
Als u een klacht bij RADAR meldt, neemt een medewerker met u door wat er precies is gebeurd. Daarna krijgt u advies over de mogelijkheden om de klacht aan te pakken. Ook wordt met u besproken welke ondersteuning RADAR u daarbij kan bieden.
Welke vervolgstappen worden genomen hangt af van de aard van de klacht, uw wensen en verwachtingen en juridische mogelijkheden. U hoeft niet persoonlijk slachtoffer van discriminatie te zijn om een melding te doen bij RADAR. Dat kan ook als u getuige bent van zo'n gebeurtenis. Ook kunt u met RADAR contact opnemen om alleen een voorval te laten registreren.

De advisering en ondersteuning van RADAR bij de klachtbehandeling is helemaal gratis.

Op de website van RADAR www.radar.nl kunt u uitgebreide informatie vinden over waar RADAR voor staat en over wat zij u te bieden heeft.