RDW

november 2010

Zelf online afspraken maken bij RDW-keuringsstations

Zoetermeer, 25 november 2010
Vanaf 25 november 2010 is het mogelijk om bij alle RDW-keuringsstations online keuringsafspraken te maken via www.rdw.nl . Dit kan dan zeven dagen per week en 24 uur per dag. Bellen voor een afspraak is niet langer nodig.

Na een voorbereidingsperiode heeft de RDW in oktober proefgedraaid met online afspraken maken in twee keuringsstations. Op basis van positieve resultaten heeft de RDW besloten deze optie landelijk aan te bieden voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Dit betekent dat vanaf december bij alle RDW-keuringsstations op deze manier online afspraken gemaakt kunnen worden op de beschikbare tijden. Â
Procedures
Alle bij de RDW bekende particuliere en zakelijke klanten hebben hierover een brief ontvangen waarin de te volgen werkwijze staat. Voor particulieren en zakelijke klanten gelden verschillende procedures. Zakelijke klanten hebben een speciaal certificaat nodig van de RDW. Meer informatie hierover staat op www.rdw.nl>Digitale diensten>Voor zakelijke klanten
.

Keuring aan huis
Naast een keuring op het RDW-keuringsstation kunnen zakelijke klanten nog steeds kiezen voor een âkeuring aan huisâ. Deze afspraak kunnen zij alleen telefonisch maken.
Ook blijft het nog steeds mogelijk om âs morgens naar een RDW-keuringsstation te rijden zonder een afspraak. Echter, de drukte in de keuringshal is dan bepalend voor de wachttijd.