Politie Drenthe

Donderdag 25 november 2011

Provincie Drenthe, 25-11-2010

Verkeerscontrole

NIEUW BALINGE - Woensdag controleerde de politie op de N374 bij Nieuw Balinge op snelheidsovertreders. Op deze 80 km weg passeerden in ruim drie uur tijd in totaal 510 autos de radarpost. 59 van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 109 km per uur.

ASSEN Woensdagavond controleerde de politie in de binnenstad van Assen op het fietsen met verlichting. 18 fietsers kregen een bekeuring omdat ze de verlichting niet voor elkaar hadden.

Winkeldievegge

HOOGEVEEN Op de Markt in Hoogeveen hield de politie woensdagmiddag een 35-jarige vrouw uit Zwolle aan. De vrouw was kort daarvoor in een winkel in het centrum van Hoogeveen betrapt op winkeldiefstal. Zonder af te rekenen was ze met een drietal kledingstukken t.w.v. ruim 375,- de winkel uitgelopen. De eigenaresse van de winkel had dit echter in de gaten. De politie werd gewaarschuwde en agenten hielden de vrouw aan. De gestolen spullen had ze ondertussen al in haar auto gelegd. Na op het politiebureau verhoord te zijn is ze in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Greep uit kassa

HOLLANDSCHEVELD Medewerkers van een benzinestation aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld hielden woensdagmiddag een 18-jarige jongen uit Drijber aan die kort daarvoor geld uit de kassa had gestolen. De jongen zag in een onbewaakt ogenblik kans de kassalade in de shop van het benzinestation te openen en daar een handvol geld uit te stelen. Hij ging er op de fiets vandoor. Een medewerker ontdekte de diefstal en zette met een voorbijganger de achtervolging in. De jongeman werd kort daarna op het fietspad langs de Riegshoogtendijk aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

Diefstal uit autos

HOOGEVEEN Woensdagmiddag zijn uit twee geparkeerde autos in Hoogeveen spullen gestolen nadat een ruit was ingeslagen. Een bewoonster van de Sloodstraat legde tegen 17.00 uur wat spullen in haar auto en terwijl ze even weer naar binnen ging werd een ruit van de auto ingeslagen. Uit de auto werden een handtas en een laptop gestolen. Waarschijnlijk kort daarna werd ook op de Schutstraat een ruit van een auto ingeslagen. Uit deze auto werden o.a. een tas en een headset gestolen.