CNV Vakmensen


FrieslandCampina sluit twee kaasvestigingen

25 november 2010
FrieslandCampina maakt op 24 november bekend de activiteiten bij de productie van kaas te gaan bundelen en volgend jaar een vestiging in Varsseveld en een vestiging in Leerbroek te sluiten. Ook verdwijnen banen in Marum en Gerkesklooster. Het betreft 159 arbeidsplaatsen.

Siward Swart, vakbondsbestuurder van CNV Zuivel: "Voor de mensen die dit vandaag te horen hebben gekregen is 't natuurlijk een drama. Toen zij vanmorgen naar hun werk gingen hadden ze hier geen rekening mee gehouden. Gelukkig is er met de fusie tussen Campina en FrieslandFoods een goed sociaalplan gesloten, waar deze mensen onder vallen. De insteek van het sociaalplan is bemiddeling van werk naar werk. In principe binnen FrieslandCampina zelf."

Nieuwe investeringen van de zuivelgigant in en rond de productie van kaas zijn goed voor 52 nieuwe banen. De zuivelonderneming wil 47 miljoen euro investeren in verbetering van de efficiency. FrieslandCampina breidt de productie in Workum en Balkbrug uit. In december vorig jaar maakte FrieslandCampina bekend zes andere locaties, in Nederland, België en Duitsland, te willen gaan sluiten. Totaal vervallen daarmee 624 arbeidsplaatsen.