Gemeente Bodegraven

(25-11-2010)

Opening Centrum voor Jeugd en Gezin Reeuwijk

Op vrijdag 19 november is het inlooppunt voor het Centrum voor Jeugd en Gezin in Reeuwijk (CJG) geopend. Bij dit inlooppunt kunnen ouders en kinderen terecht met vragen over opgroeien en opvoeden. Het inlooppunt is gevestigd in de Multifunctionele accommodatie (MFA De Oude Tol) in Reeuwijk-Brug bij het Consultatiebureau op de begane grond. Vertegenwoordigers van de samenwerkende partners van het CJG in Reeuwijk bij de opening naast elkaar

Vanuit de landelijke overheid is aangegeven dat alle gemeenten in 2011 een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gerealiseerd moeten hebben. De afgelopen periode hebben de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk samen met de regionale kernpartners (JGZ 0-19, Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland, Opvoedbureau, Kwadraad, MEE Midden-Holland, GGZ Midden-Holland Kinderen en Jeugd 0-18, Stek jeugdhulp, JSO, maatschappelijk werk) hard gewerkt om inlooppunten te realiseren voor de inwoners van Bodegraven en Reeuwijk.

De portefeuillehouders van de beide gemeenten, wethouder Schrier (Reeuwijk) en wethouder Vroomen (Bodegraven) zijn verheugd dat het eerste inlooppunt nog dit jaar geopend kan worden. Beide wethouders hechten er veel waarde aan dat jeugdigen en gezinnen goed kunnen worden geholpen. Vanaf maandag 22 november kunnen ouders, opvoeders en jongeren met opvoed- en opgroeivragen terecht bij het CJG-inlooppunt in Reeuwijk. Het inlooppunt in Bodegraven zal in de eerste helft van het volgende jaar worden geopend, daarvoor worden nu de voorbereidingen getroffen.