Politie Groningen

Donderdag 25 november 2010

Provincie Groningen, 25-11-2010

150 kilo vuurwerk in beslag genomen

WINSUM De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de C.F. van Sijtzamastraat in Winsum ruim 150 kilo illegaal siervuurwerk in beslag genomen. De politie kwam het vuurwerk na een tip op het spoor. De 45-jarige bewoner werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het Regionaal Milieu Team (RMT) van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Na verhoor mocht de Winsumer weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee gewonden na inhaalmanoeuvre

FARMSUM Bij een verkeersongeval op de Oosterhorn in Farmsum zijn woensdagmorgen twee personen gewond geraakt. Bij een inhaalmanoeuvre maakte een 22-jarige automobilist uit Delfzijl vermoedelijk een inschattingsfout. Hij botste vervolgens frontaal op de tractor van een 22-jarige bestuurder uit Steendam. Deze reed in tegenovergestelde richting. Beide slachtoffers werden met vermoedelijk inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. Door het ongeval was de weg enige tijd gestremd.

Hennepkwekerij bij woningbrand ontdekt

HOOGEZAND Bij een brand in een woning aan de Houtmanstraat in Hoogezand is woensdagochtend een hennepkwekerij ontdekt. Rond 11:00 uur woedde er in de woning een brand waarbij rookontwikkeling ontstond. Nadat de brandweer de woning had betreden, werd een

22-jarige bewoonster uit de woning gehaald. Zij raakte niet gewond. Bij onderzoek in de woning trof de brandweer een hennepkwekerij aan. Na de bluswerkzaamheden ontmantelde de politie de kwekerij en nam 183 hennepplanten in beslag. De vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De planten en apparatuur zijn ter vernietiging afgevoerd. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand geweest. De politie stelt een onderzoekt in.

Hennepkwekerijen brengen diverse gevaren met zich mee. Naast brandgevaar zijn ook water-, geluids- en stankoverlast vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Bietenwagen gekanteld

HOOGKERK Een 64-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Friese Rotsterhaule is woensdagmorgen met zijn vrachtwagen gekanteld. Hij raakte licht gewond. De chauffeur reed met zijn bietenwagen via de afrit van de A7 richting Hoogkerk. Bij het oprijden van de rotonde Ruskenveen kwam de trailer vermoedelijk met twee wielen los van het wegdek. Na een stuurcorrectie verloor de chauffeur de controle over de vrachtwagen en kantelde. De suikerbieten lagen verspreid over de weg. De chauffeur werd door de brandweer uit zijn cabine gehaald. Hij is met een snijwond door een ambulance overbracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagen met moest worden afgesleept. Door schoonmaak- en bergingswerkzaamheden was de weg enige tijd gestremd.

Bejaarde fietsster gewond bij verkeersongeval

ZEVENHUIZEN Bij een verkeersongeval is woensdagmiddag een 79-jarige vrouw uit Zevenhuizen gewond geraakt. De vrouw fietste op het fietspad op de Oudestreek in de richting de W.A. Appelhofplantsoen. Bij het oversteken van deze kruising zag zij een 41-jarige automobiliste uit Grijpskerk over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer viel hierdoor van haar fiets. De 79-jarige is met inwendig letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Aanhouding voor wapenbezit en vuurwerk

OUDE PEKELA De politie heeft woensdagmiddag aan de Wilhelminawijk een 40-jarige inwoner van Oude Pekela aangehouden. De politie had een tip gekregen dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Bij controle troffen agenten drie vuurwapens aan. Hierop is de man aangehouden voor verboden wapenbezit. Daarnaast werd in de woning een grote doos met professioneel vuurwerk aangetroffen. Zowel het vuurwerk als de wapens zijn in beslag genomen. Bij verder onderzoek werd in twee schuurtjes in de tuin een hennepkwekerij aangetroffen. De politie trof ruim 300 hennepplanten en 280 hennepstekken aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De bewoner is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Gestolen fiets teruggevonden

GRONINGEN Agenten hebben woensdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een gestolen fiets teruggevonden. Een 31-jarige inwoner liep met een redelijk nieuwe fiets, waarvan het originele slot ontbrak. Bij controle bleek de fiets in juni van dit jaar elders in de stad gestolen te zijn. De fiets is in beslag genomen. De 31-jarige Stadjer moet zich binnenkort op het politiebureau melden voor een verklaring.

Zonder rijbewijs over de kop

GRONINGEN Een 23-jarige automobilist uit Groningen is woensdagavond met een auto op zijn zijkant beland. De jongeman reed over de Wibenaheerd en verloor bij de rotonde de macht over het stuur. Hierdoor kantelde de wagen. Samen met omstanders is de auto weer op vier wielen gezet. De gealarmeerde politie stelde vervolgens vast dat de jongeman niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De eigenaar van de auto is ingelicht. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee jongens geslagen

VEENDAM Twee jongens uit Veendam, 14 en 15 jaar, zijn woensdagavond geslagen op De Reede in Veendam. De jongens stonden naar een passerende auto met opvallende verlichting te kijken. Plotseling stapten twee mannen uit de auto. De jongens werd gevraagd naar hun portemonnee en telefoon. Toen ze aangaven die niet te hebben, werd het tweetal geslagen en bij de nek gegrepen. De jongens liepen hierdoor verwondingen op aan het hoofd en gezicht. De politie onderzoekt de mishandeling.

Gewonden bij frontale aanrijding

VLAGTWEDDE Bij een frontale aanrijding op de Weenderstraat in Vlagtwedde zijn woensdagmiddag twee automobilisten gewond geraakt. Een 55-jarige automobilist uit Sellingen haalde een vrachtwagen in en reed daardoor tegen een tegemoetkomende automobilist (49) uit Oude Pekela. De Pekelder zat na de aanrijding bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Onderzoek naar diefstal met geweld

HAREN De politie onderzoekt de diefstal van een spelcomputer in een woning aan de Anjerlaan in Haren. Woensdagavond kwamen drie mannen aan de deur van de eigenaar het huis. Toen de bewoner de deur open deed kreeg hij direct een klap. Ook een bezoeker werd mishandeld. De drie verdachten liepen naar een spelcomputer en namen het apparaat mee. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Portugees verdwaald op A7

LEEK De politie heeft woensdagavond een verwarde en verdwaalde Portugees van de A7 gehaald. De Groningse meldkamer kreeg een bericht dat een man langs de A7 wandelde. De Zuid-Europeaan zat in de middenberm toen agenten een kijkje gingen nemen. De man, die geen andere taal dan zijn eigen sprak, is meegenomen naar het politiebureau. Via een aantal contacten kwamen de agenten erachter dat de Portugees in Godlinze verblijft. Een kennis heeft hem opgehaald.

Vervelende Stadjer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in het centrum van Groningen een 19-jarige inwoner van die stad aangehouden. De jongeman werd herkend door een portier waar de Groninger eerder die avond vervelend was geweest. Hij wilde een horecapand aan de Grote Markt betreden, maar dat werd niet toegestaan omdat er een besloten feest gaande was. Bij de discussie daarover had hij iemand geslagen. Ook werd de verdachte herkend als de persoon die tegen een voordeur had getrapt en een deur had vernield. De Stadjer is ingesloten voor verhoor.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 24 oktober op diverse plaatsen op snelheid.


- Oudeschip, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 292, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Niezijl, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1346, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.