Gemeente Zoetermeer

Staatssecretaris De Krom steekt licht op in Zoetermeer

Op initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bracht staatssecretaris De Krom afgelopen maandag 22 november een werkbezoek aan Zoetermeer. De staatssecretaris steekt in verschillende gemeenten zijn licht op om meer zicht te krijgen op zijn portefeuille. Samen met Edo Haan (wethouder Werk Zorg en Inkomen in Zoetermeer) bezocht de staatssecretaris eerst Resto Van Harte, waar in de keuken en bediening plaats is voor leer- en werkplekken voor jongeren en voor herintredende werknemers. De staatssecretaris sprak hier onder andere met jongeren met een schuld, schuldhulpverleners, klantmanagers, wijkbewoners en wijkmanagers.

Vervolgens liet de staatssecretaris zich tijdens een wijkwandeling door Buytenwegh informeren over lopende projecten in Zoetermeer. Hij kreeg toelichting over de Formulierenbrigade en de ZoetermeerPas en leerde zelf sleutels maken bij schoenmaker Tico Roozendaal, deelnemer aan Opleidingscentrum Buytenwegh.

Opleidingscentrum Buytenwegh is een uniek concept waarbij werkgevers/detaillisten hun kennis en ervaring inzetten om jongeren te begeleiden en coachen. Doel van het project is jongeren kennis te laten maken met het zelfstandig ondernemerschap en een carrière in de detailhandel.