Gemeente Soest

Doe mee met het Nationale Klimaatstraatfeest

25 november 2010

De gemeente Soest zoekt inwoners die met hun buurt energie willen besparen. Van eind november 2010 tot mei 2011 kunnen Soester inwoners in het kader van de feestelijke campagne `het Nationale Klimaatstraatfeest' de uitdaging aangaan om de meest energiebesparende straat van Nederland te worden.

Hoe meer energie zij besparen, hoe meer `Klimaatpunten' zij kunnen behalen. Wethouder Harry Witte roept inwoners op mee te doen aan deze campagne. Met deze oproep verdienen alle deelnemers in Soest 2.000 extra punten.

De klimaatverandering kunnen we alleen stoppen als iedereen z'n steentje bijdraagt, door energie te besparen of door te kiezen voor duurzame energie. En daar draait het Klimaatstraatfeest om.

De opdracht is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren aan de slag om energie en geld te besparen. Vijfhonderd straten met de meeste Klimaatpunten krijgen allemaal een Klimaatstraatfeest cadeau op zaterdag 14 mei 2011.

En de straat die de allermeeste energie heeft bespaard, krijgt een swingend Superstraatfeest met een liveoptreden van een bekende artiest.

In het SBS6-programma Piets Weerbericht wordt regelmatig een Klimaatstraat-item uitgezonden, uit steeds een andere deelnemende straat. Ligt de meest actieve Klimaatstraat van Nederland in Soest? Hoe meer straten zich aanmelden op www.klimaatstraatfeest.nl, hoe eerder we energieneutraal zijn!

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne in samenwerking met: Milieu Centraal, Buurtlink.nl, Vereniging Eigen Huis, Natuurmonumenten, De Nederlandse Woonbond, de Fietsersbond, Agentschap NL, Meer met Minder.