UMC Utrecht


Dag voor hartpatiënten goed bezocht

Op 24 november bezocht een grote groep hartpatiënten de wetenschapsdag in het UMC Utrecht. Dit initiatief is dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Nederlandse Hartstichting, De Hart&Vaatgroep en het UMC Utrecht om onderzoekers en hartpatiënten nauwer met elkaar in contact te brengen.

Tijdens deze eerste jaarlijkse wetenschapsdag staan onderzoekers en hartpatiënten direct met elkaar in contact om van elkaar te leren. De Hartstichting wil in samenwerking met De Hart&Vaatgroep op een persoonlijke manier zichtbaar maken wat onderzoek kan betekenen voor patiënten en wat patiënten kunnen bijleveren aan wetenschappelijk onderzoek. Directe contact tussen onderzoekers en patiënten kan bijdragen aan grote verbeteringen in diagnostiek, de behandeling en de kwaliteit van leven van patiënten.

De wetenschapsdag is een interactieve dag waar onderzoekers hartpatiënten vertellen over het proces van wetenschappelijk onderzoek naar hartritmestoornissen en hartfalen. Ook krijgen patiënten een rondleiding door het laboratorium. Verder wordt wetenschappelijke kennis van onderzoekers en ervaring van patiënten met elkaar gedeeld. Hierdoor wordt inzichtelijk waar behoeftes liggen en wat nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen kunnen betekenen voor de behandeling van hart- en vaataandoeningen.

Voor meer informatie, zie www.hartstichting.nl of www.hartenvaatgroep.nl of bel 088-7556208 (info@umcutrecht.nl). donderdag 25 november 2010