Gemeente Purmerend

Werkzaamheden Nieuwstraat worden hervat

25 november 2010

Het college heeft geen bezwaar tegen het hervatten van de werkzaamheden aan de Nieuwstraat 22-38. Eerder waren de bouwwerkzaamheden op advies van de gemeente stilgelegd. Aanleiding daarvoor waren scheurvorming en verzakkingen bij een aantal woningen. De Lindengroep mag de werkzaamheden hervatten op basis van de voorgestelde werkmethode.

Tijdens het verwijderen van bestaande heipalen op het perceel Nieuwstraat 22-38 traden in oktober verzakkingen op. Die zorgden voor schade aan een aantal omliggende panden. Bewoners dienden daarover klachten in bij de gemeente. Uitvoerder BAM besloot toen de werkzaamheden op te schorten. De afgelopen weken heeft de gemeente intensief overleg gevoerd met betrokkenen.

De Lindengroep, ontwikkelaar van het project, heeft laten onderzoeken op welke wijze de werkzaamheden met de minst mogelijke schade kunnen worden uitgevoerd. Zij heeft daarover een beoordelingsrapport laten maken door een onafhankelijk bureau. Deze heeft de gemeente aan een extern bureau voorgelegd voor een second opinion. De gemeente heeft op dit moment geen bezwaren om de werkzaamheden voort te zetten.

Er worden wel extra controles en metingen gedaan tijdens de werkzaamheden zodat eventuele afwijkingen in een vroeg stadium aan het licht komen. Daarnaast controleren bouwinspecteurs geregeld of de werkzaamheden conform de regelgeving worden uitgevoerd. Met bewoners wordt door de uitvoerder een nauw contact onderhouden over planning en uitvoering van de werkzaamheden.