Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 25-11-2010

Drie gewonden bij groot verkeersongeval op A-58

ROOSENDAAL: Hulpverleningsdiensten rukten woensdagavond 24 november 2010 om 20.00 uur uit voor een ernstig verkeersongeval. Op de autosnelweg A-58 was een ongeval gebeurd waarbij twee vrachtauto's en drie personenauto's betrokken waren. Er raakten drie personen gewond. De ravage was groot.

Het ongeluk gebeurde tussen de afslag Zegge en Roosendaal-Oost in de rijbaan Etten-Leur richting Roosendaal). Bij het politieonderzoek kwam vast komen te staan, dat als eerste een 21-jarige vrouw uit
Bosschenhoofd met haar auto (Peugeot 206) ter hoogte van Majoppeveld in een slip raakte. Via de berm kwam ze terug op de rijbaan en botste tegen een vrachtwagen (Scania). Na de botsing kwam ze achterstevoren midden op de rijbaan tot stilstand.

De twee inzittenden stapten uit het voertuig, waarna een 35-jarige vrouw uit Koudekerke frontaal met haar auto (Peugeot) op het
stilstaande wrak klapte. Eén van de inzittenden (20 jarige man uit Hoogerheide) van de geslipte auto werd daarbij geraakt door rond vliegende brokstukken geraakt. Hij is vanwege verwondingen aan naar het Sint Franciscusziekenhuis.
De 35-jarige vrouw uit Koudekerke zat bekneld in haar auto en werd na ongeveer 40 minuten door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. De bevrijding werd gecoördineerd door een ter plaatse gekomen
trauma-arts. Bij de actie was de vrouw goed aanspreekbaar. Ze werd overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis.

Kort na de eerste aanrijdingen botste een automobilist (44-jarige man uit Bergen op Zoom) met zijn Hyundai, op de achterzijde van stilstaande (andere) vrachtauto. De automobilist liep daarbij letsel op aan zijn gezicht en werd overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis.

Vanwege de ravage was en de hulpverlening aan de slachtoffers sloot de politie in samenwerking met Rijkswaterstaat de bewuste rijbaan van A-58 af. Het verkeer kon eenvoudig via een parallelweg worden omgeleid. Dit leidde wel tot enige oponthoud maar niet tot grote files.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Politie treedt op tegen rijders onder invloed

FIJNAART: In de nacht van woensdag 24 november op donderdag 25 november 2010 controleerde de politie op de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.30 uur op de Frederik Hendrikstraat. De 33-jarige bestuurder uit Fijnaart had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 370 ug/l, De agenten maakten proces-verbaal en een rijverbod tegen de man op.

ROOSENDAAL: Slingerend rijgedrag was voor agenten aanleiding om een 37-jarige automobilist uit Breda te controleren. De man was onder invloed en werd gearresteerd.
Zijn ademanalyse bedroeg 410 ug/l, waarna er proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.
Hij werd op donderdag 25 november 2010, omstreeks 02.40 uur aangehouden op de Brugstraat te Roosendaal.

HUIJBEGREN: Een 25-jarige man uit Ossendrecht moest zijn rijbewijs inleveren nadat hij met een slok op achter het stuur stapte. De man werd op woensdag 24 november 2010 om 17.00 uur betrapt. Andere weggebruikers hielden hem tegen nadat hij al slingerend bijna een vrouw en kind op de fiets op de Overbergseweg had aangereden. De politie werd erbij geroepen, waarna bleek dat hij dronken was. De ademanalyse gaf een uitslag van maar liefst 1.125 ug/l.
De hoge uitslag, het gevaarlijke rijgedrag en recidive waren aanleiding om het rijbewijs meteen in te vorderen. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Het rijden onder invloed is een misdrijf. Bij relatief lichte
overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), maakt de politie de een verkort proces-verbaal op, waarna een geldboete van de Officier van Justitie volgt.
Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden door het Openbaar Ministerie meestal aan de rechter voorgelegd. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 25-11-2010 11:28 | © Regio Midden en West Brabant |