Politie Gelderland-Midden

Flinke schade door vuurwerk: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 25-11-2010 11:36:30

ARNHEM - Een huis aan de Fridtjof Nansenstraat in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd heeft in de late avonduren van woensdag 24 november flinke schade opgelopen door zwaar vuurwerk, dat door onverlaten in de brievenbus was gestopt. Niemand raakte gewond maar de politie doet wel onderzoek en roept eventuele getuigen op te reageren.

De bewoners, die al in bed lagen, werden omstreeks kwart over tien opgeschrikt door een zware knal. Toen ze gingen kijken wat er aan de hand was ontdekten ze een ravage: de hele gang en het trappenhuis bleek vol rook te staan. De voordeur, een wc-raam, de brievenbus, een raam boven een tussendeur en een kastje in de gang bleken te zijn vernield. Ook een binnenmuur raakte beschadigd. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Geen gerichte actie
Vooralsnog lijkt het volgens de politie niet op een gerichte actie tegen de bewoners maar een uit de hand gelopen vorm van baldadigheid. De politie neemt de zaak wel hoog op en is op zoek naar getuigen. Zij die iets gehoord of gezien hebben dat kan bijdragen aan het opsporen van de dader(s) worden gevraagd te bellen met 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (131881)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---