Wageningen Universiteit en Researchcentrum
project teelt de grond uit

Staatssecretaris Bleker bezoekt project Teelt de grond uit

Agenda 24 nov 2010

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Op het jaarsymposium van de LLTB in Roermond was staatssecretaris Bleker zeer geïntereseerd in de presentatie over het Wageningen UR-project âTeelt de grond uitâ. In dit project worden de mogelijkheden onderzocht van de teelt in een gesloten systeem, in diverse sectoren.

Duurzame landbouw stond centraal op het jaarsymposium van de LLTB. Diverse onderwerpen rondom dit thema werden op het centrale plein in Roermond gepresenteerd. Staatsecretaris Bleker kwam kennisnemen van de ontwikkelingen in de Limburgse regio en binnen de Nederlandse land- en tuinbouw.

Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, onderdeel van Wageningen UR, was aanwezig met het project âTeelt de grond uitâ. Projectleider Henk van Reuler gaf uitleg bij dit systeem dat inmiddels enkele jaren in de praktijk beproefd wordt. In het project wordt in diverse sectoren onderzocht wat de mogelijkheden zijn van de teelt in een gesloten teeltsysteem. Bij laanbomen zijn al veel successen behaald, zoals bij Boomkwekerij Crum in Dodewaard, waarmee Wageningen UR samenwerkt.
---

» Bekijk een film-impressie van bezoek van staatssecretaris Bleker aan project âTeelt de grond uitâ

---

film-impressie van bezoek van staatssecretaris Bleker aan project âTeelt de grond uitâ
Meer over symposium van LLTB