Woonbond


25-11-2010

Acht corporaties genomineerd voor het Glazen Huis 2010

Zo'n 150 woningcorporaties gaven gehoor aan de oproep om mee te dingen naar Het Glazen Huis 2010. Van alle inzendingen maken nog acht corporaties kans op deze prestigieuze jaarverslagprijs. De acht genomineerden zijn door een beoordelingscommissie gekozen. De juryvoorzitter, Jan Terlouw, maakt op 2 december tijdens het jubileumcongres van KWH bekend wie er gewonnen hebben.

De genomineerden voor de algemene prijs zijn: Hestia groep uit Landgraaf, Waterweg Wonen uit Vlaardingen, Wel Wonen uit Enkhuizen, Wonen Limburg uit Roermond en Woongoed uit Middelburg. In de race voor de themaprijs (dit jaar is `verantwoorden over duurzaamheid' het thema) zijn: OFW uit Dronten, Westwaard Wonen uit Papendrecht en Wonion uit Varsseveld.

Het Glazen Huis is gericht op kwaliteitsverbetering van de corporatiesector. Met de prijs willen de initiatiefnemers de thematiek van transparante verslaggeving binnen de corporatiesector onder de aandacht brengen. Naast SEV en PwC (als initiatiefnemers) hebben zich vanaf 2007 ook Aedes, Woonbond en de Vereniging van Toezicht in Woningcorporaties (VTW)aan Het Glazen Huis verbonden. Zij zitten in het College van belanghouders, dat samen met de beoordelingscommissie het beoordelingskader vaststelt en toeziet op de zorgvuldigheid van het beoordelingsproces..