D66

donderdag 25 november 2010

D66 boekt flinke winst bij Herindelingsverkiezingen

D66 heeft gisteren bij uitgestelde gemeenteraadsverkiezingen flinke winst geboekt. Zo komt D66 in Oss met 2 zetels terug in de raad en in Weesp in `t Gooi komen de sociaal-liberalen zelfs met 3 zetels nieuw in de raad. D66 haalde in `t Gooi sowieso veel zetels: in Muiden heeft de partij 22 procent van de stemmen gehaald en gaat daar van 1 naar 3 zetels, in Naarden gaat D66 eveneens van 1 naar 3 zetels en ook in de fusiegemeente Stichtse Vecht kwam de partij op 3 zetels. Partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven is verheugd over de winst: "Ik feliciteer onze D66'ers in al die gemeenten met dit mooie resultaat. Het laat opnieuw zien dat D66 op ieder niveau weer helemaal terug is."

Cirkel van herstel

Na de winst bij achtereenvolgens de Europese verkiezingen in 2009, de verkiezingen voor de gemeenten én de Tweede Kamer eerder dit jaar, ziet Van Engelshoven de uitslagen van vandaag als een mooie afsluiting van het voor D66 succesvolle verkiezingsjaar 2010. "Volgend jaar, in 2011, maken we onze cirkel van herstel rond bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten én de Eerste Kamer."

Pechtold

Ook Alexander Pechtold, D66-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, is opgetogen over de zetelwinst. "Veel mensen in het land herkennen zich niet in de koers die hun politici lokaal, maar ook landelijk, varen. Ik ben blij dat zij zich wel aangetrokken voelen tot het sociaal-liberale geluid van D66. Onze lokale mensen hebben dit herkenbaar neergezet en verdienen daarvoor een groot compliment."

Bekijk hier alle uitslagen van D66 bij de Gemeenteraardsverkiezingen van 24 november 2010.