Universiteit Twente

Intentieverklaring World Class Maintenance

24 november 2010

De Nederlandse Defensie Academie te Breda, de TUDelft, de TU Eindhoven, de Universiteit van Tilburg en de Universiteit Twente hebben donderdag 18 november een intentie ondertekend waarbij ze verklaard hebben de komende jaren onderzoek te gaan doen naar nieuwe methoden om het onderhoud van materialen en machines.

Dit willen ze met name in de vliegtuigindustrie, scheepsbouw en procesindustrie verbeteren. Dit werd bekend gemaakt bij de opening van de nieuwe huisvesting van Word Class Maintainance in Breda. De bovengenoemde partijen hebben een intentie verklaring getekend dat ze samen de maintainance sector in Nederland willen versterken, waarbij ze kennis, expertise en infrastructuur beschikbaar stellen. Hierbij willen ze een doorlopende leerlijn in het maintenance onderwijs maken.

De Universiteit Twente (UT) heeft sinds 1 juli 2010 een hoogleraar Maintainance Enigineering, prof. Leo van Dongen, bij de vakgroep OPM van de faculteit Construerende Technische Wetenschappen. Naast de aanstelling bij de UT is van Dongen directeur van Nedtrain.