13-08-2011 Op verzoek van betrokkene is het bericht over vermissing geanonimiseerd

Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 25 november

Hennepafval: twee verdachten aangehouden

Den Helder, woensdag 24 november

Op woensdagavond omstreeks 21.30 uur hield de politie twee mannen aan op de Keizersgracht in Den Helder. De politie zag een bestelauto rijden die zichtbaar zwaar beladen was. Bij controle bleek achterin de bestelwagen afval te liggen van hennepplantages. Het ging daarbij om potgrond en plantafval in vuilniszakken. Beide mannen, 24 en 37 jarige inwoners van Den Helder, werden aangehouden. De auto werd in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het afval.

Modder op de weg

Middenmeer, woensdag 24 november

Op woensdagmiddag hield de politie een 42-jarige man uit Opperdoes aan wegens bedreiging van gemeentemedewerkers. De mannen hadden juist de Oostlanderweg in Middenmeer, die besmeurd was met klei, schoongemaakt. Toen zij de verdachte, die daar op het land aan het werk was, op de vervuiling van de weg aanspraken, werd de boer boos en bedreigde beide buitendienstmedewerkers. De slachtoffers deden aangifte bij de politie. De verdachte is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel

Den Helder, donderdag 25 november

Op donderdagmorgen omstreeks 07.20 uur fietste een 16-jarig meisje uit Den Helder over het fietspad tussen de Texelstroomlaan en de Waddenzeestraat. Bij de Waddenzeestraat wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten. Toen het meisje de Waddenzeestraat opreed kwam hier juist een personenauto aan die in de richting Ravelijnweg reed. De auto werd bestuurd door een 28-jarige man, eveneens uit Den Helder. Op de kruising vond een aanrijding plaats waarbij de fietsster gewond raakte. Zij werd met hoofdletsel overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar. Bij controle bleek de automobilist onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 265 ug/l. Dat is juist een slok meer dan de toegestane 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Volgens eigen zeggen was de alcohol in zijn adem het restant van een feest de vorige dag.

Dieseldief aangehouden

T Veld, donderdag 25 november

Op donderdagmorgen omstreeks 01.20 uur hield de politie op de Leijerpolderweg in T Veld een 30-jarige man uit Litouwen aan wegens diefstal van diesel. De politie kwam de verdachte in een personenauto tegen. Toen de politie de bestuurder wilde controleren probeerde hij zich met zijn auto in de berm te verstoppen. Hier liep de auto vast in de modder. In de auto bleek het te stinken naar diesel. Dat klopte ook, want achterin de kofferbak stonden een aantal gevulde jerrycans. Ook lag er een slang waarmee brandstoftanks konden worden leeg geheveld. Onderzoek in de omgeving leverde twee vrachtwagens op op het terrein van een bedrijf. Bij de tanks waren duidelijk sporen van diefstal te zien. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto en de diesel werden in beslag genomen.

Botsing tegen muur

Den Helder, donderdag 25 november

Op donderdagmorgen omstreeks 08.50 uur raakte een 60-jarige man uit Den Helder bekneld in een bestelauto op Het Arsenaal in zijn woonplaats. De man was met de wagen bij een bedrijfspand aan komen rijden en is mogelijk onwel geworden. De man botste daarop tegen de gevel van het pand en raakte door de klap bekneld. Hij werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Ruim zesduizend euro boete geïnd

Alkmaar, woensdag 24 november

Mensen die nog een geldboete of een gevangenisstraf open hebben staan, kunnen dit voor de kerstdagen beter regelen. De kans is groot dat de politie in december op de stoep staat om geldboetes te innen of mensen aan te houden.

Op woensdag werden door de (parket)politie 74 adressen in Alkmaar bezocht waar mensen woonden die nog een geldboete hadden open staan of die nog een vrijheidsstraf moesten ondergaan. In totaal werden hierbij 145 zaken afgehandeld. Dit leverde in totaal 6600 euro aan boetes op. Ook werden twee personen aangehouden voor een vrijheidsstraf. De controle werd uitgevoerd door in totaal 20 politiemensen. Traditioneel wordt de controle herhaald in december.

Politie zoekt getuige inbraak

Schagen, donderdag 25 november

In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 05.10 uur, werden de bewoners van een pand aan de Leeuwerikstraat in Hoorn wakker van gebonkt. Toen zij gingen kijken, zagen zij twee jonge mannen buiten bij het keukenraam staan. De mannen waren bezig met een breekijzer de keukendeur te forceren. Toen de inbrekers de bewoners zagen, gingen zij er vandoor. Voor zover bekend, werd er niets buit gemaakt.

De politie in Schagen stelt een onderzoek in en verzoek eventuele getuigen zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).


Alkmaar, 25-11-2010 o 13.00 uur

Vermissing X

Hoorn, woensdag 24 november

Sinds vrijdag 1 oktober wordt de 16-jarige X uit Zeewolde vermist. X liep die dag van huis weg. De politie heeft sterke aanwijzingen dat zij in Hoorn verblijft en doet daarom een getuigenoproep. Mogelijk verkeert zij in gezelschap van haar 19-jarige vriend.

Hebt u X onlangs gezien of bent u op de hoogte van haar mogelijke verblijfplaats? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.