Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 25-11-2010

Koper doelwit van inbraak

TILBURG - De politie heeft vanmorgen, even na 05.00 uur twee Tilburgse mannen van 37 en 38 jaar aangehouden. Beiden worder verdacht van inbraak in een pand aan de Fatumastraat. In het belang van het onderzoek is het duo ingesloten.

Surveillerende agenten troffen vanmorgen in de Fatimastraat voor een leegstaand pand een geparkeerd busje. Agenten stelden een controle in en zagen bij het pand een man uit een openstaand raam springen. In het busje lag onder andere koper. Agenten hielden direct de man aan. Het raam waas geforceerd. In het gebouw trof de politie een tweede man aan. Hij stond bij een voorraad koper. Ook hij mocht mee naar het bureau.

TILBURG - Surveillerende agenten controleerden gisteravond tegen 22.00 uur op het Transvaalplein een 42-jarige Tilburgse fietser. De man vervoerde koperen leidingen. Hij kon geen plausibele verklaring geven waar het koper vandaan kwam. Voor onderzoek mocht hij mee naar het bureau.

Drie automobilisten over de schreef tijdens alcoholcontrole

TILBURG - tijdens een alcoholcontrole gisteravond op de Paleisring hebben agenten drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Het gaat om twee Tilburgse mannen van 23 en 36 jaar en een 52-jarige vrouw. Een indicatieve blaastest bij hen wees uit dat ze onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat ze tussen de 275 ug/l en 320 ug/l aan alcohol in hun bloed hadden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie controleert woning na klachten uit de buurt

TILBURG - De politie heeft gisteren, in een woning in de
Mascagnistraat, een 60-jarige man en zijn 16-jarige zoon aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van handel in drugs. Aanleiding tot de actie zijn klachten uit de buurt. Beiden zijn in het belang van het onderzoek ingesloten.

Agenten van het politieteam Tilburg Noord-Oisterwijk hebben gisteren een onderzoek ingesteld in een woning aan de Mascagnistraat. De buurt klaagde over de overlast afkomstig uit het pand. Het vermoeden bestond dat in de woning drugs gedeald zou worden. De politie nam de klachten serieus en investeerde in een onderzoek. Dit onderzoek leidde gisteren tot een zoeking in het huis. Een drugshond ondersteunde de agenten. In het pand troffen agenten een hoeveelheid witte poeder (mogelijk cocaïne) aan. De bewoners (vader en zoon) mochten mee naar het bureau. Tijdens de aanhouding verzette de zoon zich. Het lukte de agenten de jongen onder controle te krijgen. Het poeder is in beslag genomen.

Politie arresteert internetoplichter

TILBURG - De politie heeft gisterochtend een 30-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de maanden maart en april van dit jaar via een digitale verkoopsite meerdere mensen te hebben opgelicht. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een 27-jarige vrouw uit Roosendaal meldde een digitale oplichting. Via een digitale verkoopsite had ze kaartjes besteld en betaald, echter het goed nooit ontvangen. De politie startte een onderzoek wat wees in de richting van de 30-jarige man. De politie ontving in totaal 15 aangiftes uit het gehele land waarbij bestelde en betaalde goederen niet geleverd werden. Het gaat om kaartjes, telefoons en spelcomputers. In totaal werden de 15 gedupeerde voor een bedrag van 3400 euro opgelicht. Het openbaar ministerie verleende haar toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad van de 30-jarige.

Preventie internetfraude
De politie adviseert particulieren die zaken doen via internet, zo mogelijk een ontmoeting te hebben met de andere partij. De betaling en levering kunnen dan gelijktijdig plaatsvinden. Post aangetekend verzenden is ook een mogelijkheid. (Meer informatie is te vinden op www.internetoplichting.nl)

Politie onderzoekt gewapende overval op erotische shop

TILBURG - De politie onderzoekt een overval die gisteravond heeft plaats gevonden op een erotische shop aan de Goirkestraat. Bij de overval raakte niemand gewond. De dader is met een geldbedrag
vertrokken.

Rond 20.45 uur ontving de politie de melding van een overval. Agenten waren snel ter plaatse. Direct werd de omgeving afgezet en de buurt uitgekamd. Ter ondersteuning zette de politie het middel SMS-Alert in. De zoektocht leidde niet tot een aanhouding.

Een 40-jarige medewerkster vertelde dat een onbekende man de winkel binnen kwam. Er waren op dat moment geen klanten aanwezig. De man eiste geld en zette zijn woorden kracht bij door met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp te dreigen. De medewerkster gaf geld waarop de dader te voet vertrok.

De politie was binnen 2 minuten ter plaatse, nadat het alarmnummer 112 gebeld was. Jammer genoeg bleek toen dat er al kostbare tijd verloren was gegaan.
Het slachtoffer had, vermoedelijk vanuit haar emotie, eerst een aantal andere personen gebeld vóórdat zij de politie alarmeerde. Dit gaf de dader meer tijd en gelegenheid om zich uit de voeten te maken. De politie vraagt om een overval zo snel mogelijk te melden om op die manier de heterdaadkracht te vergroten. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 25-11-2010 13:06 | © Regio Midden en West Brabant |