Politie Midden- en West Brabant

Sectie nog geen uitsluitsel identiteit slachtoffer Esbeek (bericht 2)

Esbeek, 25-11-2010 o De politie kan nog geen definitief uitsluitsel geven over de identiteit van het stoffelijk overschot dat afgelopen maandag (22/10/ 2010) is aangetroffen in een auto in Esbeek.
DNA-onderzoek zal officieel uit moeten wijzen om wie het gaat. Wel kan de politie bevestigen dat het een man betreft. Verder heeft het onderzoeksteam een vermoeden wie hij. DNA-onderzoek zal daarin bevestiging moeten geven. Het onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut zal enige dagen in beslag nemen.

De politie formeerde maandag 22 november jl. een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) bestaande uit 15 rechercheurs. Aanleiding daartoe was het aantreffen van een dode man onder verdachte omstandigheden. Agenten troffen het slachtoffer aan in een uitgebrande auto in de Prins Hendriklaan, een bosgebied in Esbeek. Naar aanleiding van de eerste onderzoeken bevestigt de politie dat het gaat om een misdrijf.

Naast het uitgebreide technische sporenonderzoek hebben leden van de Mobiele Eenheid (ME) op dinsdag 23 november jl. het bosgebied in de omtrek van de aangetroffen auto uitgekamd. Later die dag volgde een buurtonderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen of anderen die informatie hebben wat een bijdrage kan leveren aan het onderzoek. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem
0800-7000.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 25-11-2010 13:04 | © Regio Midden en West Brabant |