Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.25 uur

Utrecht, 25-11-2010

Getuigenoproep; straatroof

AMERSFOORT Woensdagavond werden twee jongens beroofd toen zij in een parkje zaten.

Rond 20.30 uur zat een 15-jarige jongen uit Amersfoort met zijn vriendje in een parkje bij de Van Randwijcklaan. Zij zaten op een bankje net voorbij de brug. Twee jongens vroegen hen om een vuurtje, maar bedreigde één van hen vervolgens de 15-jarige jongen met een steekwapen. Hij moest onder andere zijn telefoon inleveren en zijn vriend werd geslagen. Als zij hun spullen hebben afgegeven gaan de twee jongens ervandoor.

Van de twee verdachten is een summier signalement bekend;

Dader 1, blanke man van ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een donkere gewatteerde jas met capuchon, een donkere muts en een spijkerbroek, hij had een sjaal voor zijn mond en neus.

Dader 2, getinte man van ongeveer 1.90 meter lang. Hij droeg een donkere jas met capuchon en een donkere jogging broek.

De politie is op zoek naar de twee mannen en roep getuigen op zich te melden, met informatie kunt u contact opnemen met de politie district Eemland zuid via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Handel in verdovende middelen

AMERSFOORT Woensdagochtend hielden agenten in burger een man aan met drugs op zak.

Rond 11.00 uur zagen agenten een man lopen, waarvan zij wisten dat hij regelmatig drugs kocht. Vervolgens zagen zij dat hij even contact had met een man op een scooter, maar zij zagen geen drugsoverdracht. De agenten controleerden de scooterrijder, een 19-jarige man uit Amersfoort. Hij had enkele tientallen verpakkinkjes drugs bij zich. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen.