Politie Hollands Midden

Overvallers op juwelier in beeld

Herkent u deze overvallers?

Oegstgeest, 25-11-2010 o Op donderdag 18 november rond elf uur is juwelier Adorea aan de Geversstraat in Oegstgeest overvallen door drie mannen met een vuurwapen. Zij bedreigden het personeel en bonden hen vast. In de winkel werden vitrines kapot gemaakt en leeggehaald.

De overvallers spraken onderling in een onbekende taal die deed denken aan Oost-Europees. Tegen het personeel spraken ze Engels.

Nadat de overvallers een grote hoeveelheid sieraden en juwelen in tassen hadden gedaan, zijn zij de winkel uitgevlucht. Even later kwam er een klant binnen. Die bevrijdde het personeel en snel werd de politie gewaarschuwd. Agenten zochten in de omgeving naar de daders en zetten een buurtonderzoek op, maar de overvallers werden niet meer gevonden.

Een getuige heeft gemeld dat een vierde man de overvallers opwachtte op de Koninginnestraat. Deze vierde man droeg een opvallende zwarte Ciske de Rat- pet en reed weg op een rode mountainbike zonder spatborden.

De overvallers die in de winkel zijn geweest, zijn op beeld te zien. Allen hebben een Oost-Europees uiterlijk. Herkent u de daders of heeft u informatie over de overval? Neemt u alstublieft contact op met de recherche van Leiden op het algemene telefoonnummer 0900-8844. Indien u anoniem wenst te blijven, kunt u bellen naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.