Gemeente Boarnsterhim


Stremming vaarroutes Akkrum Nes

Stremming doorgaande vaarroute Akkrum Nes
Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de Weidlânsbrege en de brug over de Boarn in Nes is de doorgaande vaarroute door Akkrum en richting Aldeboarn de komende periode gestremd. Voor het stremmen is ontheffing aangevraagd bij de Provincie Fryslân. Een scheepvaartbericht is inmiddels uitgegaan.

Weidlânsbrege Akkrum (Leppedyk)
De aandrijving van de brug is verouderd en wordt vervangen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van 29 november tot 10 december 2010. De brug is tijdens uitvoering niet bedienbaar. De brug heeft een vaste doorvaarthoogte van 0.90 meter (bij normale waterstand).

Brug over de Boarn Nes (Kleasterwei)
De hydraulische installatie van de brug wordt volledig vervangen. Deze uitvoering is gepland in de periode van 29 november t/m 17 december 2010. Tijdens deze periode is de brug buiten bedrijf. Deze brug heeft een vaste doorvaarthoogte van 0,75 meter (bij normale waterstand). Tijdens de uitvoering kan er ook sprake zijn van enige hinder voor het wegverkeer.

Voor aanvullende informatie of vragen m.b.t. de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de begeleider van de werkzaamheden, de heer S.W. van Steinvoorn, tel. (0566) 629 327.