Gemeente Spijkenisse


Bouw winkelcentrum Kopspijker verloopt voorspoedig

25 november 2010

Bouwput Stadsplein

De bouw van de uitbreiding van het winkelcentrum De Kopspijker verloopt voorspoedig.

De werkzaamheden die VORM Bouw dit jaar nog moet uitvoeren, kunnen allemaal binnen de bouwhekken plaatsvinden.

Van 24 december 2010 t/m 02 januari 2011 ligt de bouw stil en branden er geen bouwlampen. Voor meer informatie over de (ver-)bouw kunt u contact opnemen met VORM Bouw, telefoon: (0181) 61 71 12.

Vanaf maandag 22 november 2010 wordt in de Noordkade (tussen het bouwterrein Van De Kopspijker en het pand van Makelaar Ooms) het riool vervangen en een overbodig deel gasbuis verwijderd. Om het gebied zoveel mogelijk bereikbaar te houden, wordt het werk gefaseerd uitgevoerd.

Ten behoeve van de aanleg van het riool (op een diepte van 4 meter) moet een tijdelijke damwand worden aangelegd. De kraan die deze damwand er in trilt wordt 24 november 2010 opgebouwd. De volgende dag (25-11) start aannemer Oomen met het trillen van de damwand.

Om de werkzaamheden aan het riool verder te kunnen uitvoeren is het helaas noodzakelijk om vanaf 29 november tot en met 24 december 2010 de Noordkade tussen het Noordeinde en de Westkade af te sluiten. De trottoirs blijven wel open voor voetgangers.

Heeft u vragen over de werkzaamheden aan het riool, dan kunt u contact opnemen met de gemeentelijke toezichthouder, Roy Abma, telefoonnummer 06 - 42 70 20 11.

Winkelcentrum De Kopspijker blijft vanuit de Kopspijkergarage en via de Nieuwstraat bereikbaar. De onderaan dit artikel genoemde winkels van De Kopspijker blijven tijdens de verbouwing open.

De Kopspijkergarage is in ieder geval tot en met 02 januari 2011 via de Gorsstraat te bereiken. Vanaf 03 januari 2011 is de Kopspijkergarage bereikbaar via de Oostkade en de Erfstraat. (Te rijden route: Noordeinde, Noordkade, Oostkade, Erfstraat).

Voor vragen over de bereikbaarheid van het centrum, kunt u bellen met Willem van Rijn, telefoon: (06) 81 21 12 63.

In december 2010/januari 2011 wordt de warmtebron in de Gorsstraat voor het laatst gespoeld. De werkplek wordt met hekken afgesloten. De Gorsstraat wordt deels omgelegd; autoverkeer in beide richtingen blijft mogelijk. Na het spoelen wordt de Gorsstraat weer zonder belemmeringen voor autoverkeer vrijgegeven.

De werkzaamheden aan de damwand langs de Schenkelweg zijn kort na Sinterklaas 2010 afgerond waarna het fietspad weer wordt opengesteld en de afsluiting van de rijstrook vervalt.

titel: Winkels
omschrijving: Winkels die open blijven tijdens verbouwing winkelcentrum Kopspijker
bronvermelding: Afdeling Communicatie
datum: 25 november 2010
Winkelcentrum De Kopspijker
Freddy's IJssalon
KPN Telecom / Primafoon
Schoenhandel Rutten
Maddox Fashion
Space-Leder-Mode
Shoetime
Sosan Shoes
Bakker Voskamp
Kijkshop
Ako
Zedna Been- en Ondermode
Lucardi
Kitty Fashion
Keramos
Last Haarmode
Reisburo Neckermann Nederland/Thomas Cook

Bijlagen


* Renovatie De Kopspijker Renovatie winkelcentrum De Kopspijker en aankondiging rioleringswerkzaamheden Noordkade, zoals verzonden aan omwonenden en winkeliers (50 KB)