Gemeente Lansingerland

Nieuwe inwonersavond succes
Overhandiging DVD's Lansingerland op nieuwe inwonersavond

Bijna 150 mensen die afgelopen jaar in Lansingerland zijn komen wonen, bezochten op 24 november de avond voor nieuwe inwoners.

De avond stond in het teken van de naderende feestdagen. Zo kon iedereen genieten van kruidnoten, pepernoten, speculaas en boterletter.

Sinterklaas op nieuwe inwonersavond

Burgemeester Ewald van Vliet verwelkomde de nieuwe inwoners. Daarna ging hij in het kort in op de voordelen van het wonen in Lansingerland. Na zijn toost op en met de nieuwe inwoners dienden zich onverwachte bezoekers aan. Sinterklaas met drie pieten schreed van de trap af. Hij onderwierp de burgemeester en de wethouder Rinus Bodbijl aan een korte inburgeringscursus, die ze beiden met glans doorstonden.

DVDâs
Sinterklaas kwam niet met legen handen. Hij had voor elke bezoeker een DVD over Lansingerland bij zich. De burgemeester reikte die symbolisch uit aan vertegenwoordigers uit de drie kernen en uit het buurtschap Kruisweg. De overige bezoekers kregen de DVD aan het eind van de avond mee naar huis. Voortaan krijgen alle nieuwe inwoners van Lansingerland deze DVD zodra zij zich inschrijven bij de gemeente.

Workshops
De bezoekers aan de avond konden deelnemen aan verschillende workshops, zoals kerststukjes maken, koude amuses maken en golfen. Verder konden ze bij verschillende stands informatie krijgen over de bibliotheek, de middelbare scholen, het CJG, het kerkelijk werk, politie Rotterdam-Rijnmond en speeltuinvereniging De Kievit.

nieuwe inwoners ontvangen DVD Lansingerland

Gemeente
Ook de gemeente was met verschillende afdelingen aanwezig: Beheer & Onderhoud, Vergunningverlening & Handhaving, Veiligheid, Economische Zaken & Welzijn, Projecten en Publiekszaken.

Na afloop kregen de bezoekers een kerstster en een tasje met informatie over de gemeente.

Â