Politie Groningen

Crossfiets leidt naar winkeldieven

Groningen, 25-11-2010 o De politie heeft een 15-jarige jongen uit Groningen en een 17-jarige jongedame uit Niebert gehoord over een winkeldiefstal.

Zaterdagmiddag 25 september werd door de jongen bij een slijterij aan de Vismarkt een fles drank gestolen. Een andere bezoeker zag de diefstal en waarschuwde de bedrijfsleider. Die heeft de verdachte aangesproken. Er volgde een korte worsteling, waarna de verdachte wist te ontkomen. De jongedame was bij de diefstal aanwezig. Na de diefstal bleef een klein crossfietsje achter. De politie heeft fotos van het crossfietsje naar buiten gebracht. Dit leidde echter niet tot informatie.

De jeugdagent zag de jongen onlangs op een schoolplein en herkende hem als mogelijke dader van de diefstal. Hij reed op een nieuw crossfietsje. Op aanspreken gaf de jongen een valse identiteit op. Later werd zijn ware identiteit bekend. Hij had thuis verteld dat zijn andere crossfiets gestolen was en had vervolgens een nieuwe gekregen.

Beide verdachten zijn inmiddels verhoord en daarna naar huis gestuurd. Hun ouders zijn ingelicht. De politie maakt proces-verbaal op.