Politie Groningen

Overval op filiaal Kruidvat opgelost

Herkenning overvaller dankzij beelden YouTube

Groningen, Eindhoven , 25-11-2010 o Met de aanhouding van een 27-jarige militair uit Eindhoven heeft de politie de gewapende overval op een filiaal van het Kruidvat, in het winkelcentrum, aan de Siersteenlaan in Groningen, opgelost.

Overval Kruidvat

Op donderdagavond 10 juni 2010 kwam een man de drogist binnen. Hij liep naar de kassa en bedreigde een 18-jarige medewerkster met een mes. Hij verliet de winkel met een geldbedrag. Een bewakingscamera maakte duidelijke beelden van de overvaller. De beelden zijn vervolgens op hetYouTube-kanaalvan de politie Groningen geplaatst.

Herkenning

Naar aanleiding van de media-aandacht kreeg de politie meerdere tips binnen over de overval. De verdachte werd door dienstmaten op de YouTube-beelden herkend. Hierbij werd steeds dezelfde naam van de overvaller genoemd. Na het horen van een aantal getuigen kon het roofcoördinatieteam de 27-jarige Eindhovenaar als verdachte van de overval aanmerken.

Aanhouding

Op 29 juli werd de 27-jarige verdachte door de politie Eindhoven op heterdaad aangehouden bij een gewapende overval op een slijterij in de lichtstad. Omdat de man militair bleek te zijn, werd hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Na een uitgebreid onderzoek wordt hij inmiddels verdacht van het plegen van zeven gewapende overvallen. Onder andere overvallen op winkels in Eindhoven (op 11 juli en 29 juli 2010), een overval op een tankstation in Assen (op 25 juli 2010) en de overval op het filiaal van het Kruidvat in Groningen (10 juni 2010). Ten tijde van de overvallen in het Noorden was de militair in Assen gelegerd.

Vast

De raadkamer van de rechtbank heeft de verdachte in voorlopige hechtenis gesteld. Hij zit nog steeds vast. Het dossier van de Groningse overval is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Die heeft het onderzoek inmiddels afgerond. De verdachte moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.