Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 25-11-2010

Politie zoekt overvallers juwelier Prinsenbeek

PRINSENBEEK: De politie onderzoekt een gewapende overval op een juwelierszaak aan de Groenstraat in Prinsenbeek. Het misdrijf vond plaats op donderdagochtend 25 november 2010.

Drie mannen drongen kort na negen uur de winkel aan de Groenstraat binnen en bedreigden de winkeleigenaar met een vuurwapen. Met een hoeveelheid sieraden en de inhoud van de kassa ging het drietal er vervolgens vandoor. Het ging om drie mannen in donkere kleding. De dader vluchtten te voet weg in de richting van de Pastoor Oomenlaan. Daar zijn ze vermoedelijk in gereedstaande auto gestapt. Mogelijk gaat het daarbij om een witte bestelbus. Het is overigens niet uitgesloten dat de daders gebruik maakten van nog een tweede voertuig. Er waren geen klanten in de zaak op het moment van de overval. De juwelier raakte niet gewond, maar was flink van streek door de gebeurtenissen.

Direct na de melding gingen rechercheurs ter plaatse. Andere politie eenheden zetten de directe omgeving af, waarbij passerende voertuigen gecontroleerd werden. Een politiehelikopter verleende luchtsteun aan de agenten op de grond. Daarnaast werd aan 1.991 personen een SMS-Alert verstuurd met het verzoek om uit te kijken naar de voortvluchtige daders. Dit leidde nog niet tot aanhoudingen.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Vooral de bewoners van de Groenstraat en de Pastoor Oomenstraat worden verzocht om eventuele verdachte situaties van vandaag of de voorgaande te dagen door te geven aan de politie. Indien nodig kunnen meldingen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Gezamenlijk persbericht van Gemeente Breda en politie Midden- en West-Brabant

Veiligheidsscan Breda voor ondernemers Haagdijk

BREDA: Gemeente Breda en politie willen ondernemers van de Haagdijk ondersteunen bij het verbeteren van de veiligheid. De laatste tijd vinden er regelmatig overvallen plaats. Kleine ondernemers van de Haagdijk krijgen een gratis veiligheidsscan en kunnen met een subsidie voor 650 aan veiligheidsmaatregelen nemen. Deze actie is het resultaat van overleg van gemeente en politie met de ondernemersvereniging en de straatmanager.

De gemeente zet al extra toezichthouders in op de Haagdijk en de politie werkt intensief aan de opsporing van daders. Maar ook willen gemeente en politie, samen met de ondernemers, werken aan
informatievoorziening en preventie. Het blijkt vaak dat ondernemers zelf nog veel aan de veiligheid in hun zaak kunnen verbeteren. Voorkomen is immers beter dan opsporing achteraf.

De straatmanager van de Haagdijk gaat binnenkort met de wijkagent en een adviseur van het project op bezoek bij ongeveer zeventig kleine ondernemers in de straat. Zij informeren de ondernemer persoonlijk over de veiligheidsscan en de vervolgstappen en zij regelen ook desgewenst direct de aanvraag voor de kosteloze scan.

De veiligheidsscan houdt in dat een expert komt kijken naar de veiligheid van de onderneming en een rapport maakt van de zwakke punten daarin. De ondernemer kan vervolgens 650,- subsidie krijgen om die zwakke punten te verbeteren. De subsidie komt uit het project Sta voor je zaak van het ministerie van Economische zaken.

Wanneer alle ondernemers bezocht zijn, zullen de veiligheidsregisseur van de gemeente, de wijkagent en de straatmanager kijken hoeveel ondernemers deelnemen en wat er vervolgens eventueel nog aan
collectieve veiligheidsmaatregelen getroffen kan worden. Het begint echter bij een goede beveiliging van de onderneming zelf en die kan vaak met simpele ingrepen een stuk verbeteren.
Alle ondernemers van de Haagdijk die hiervoor in aanmerking komen hebben deze week een brief ontvangen over dit onderwerp.

150 boete voor diefstal signaleringspaaltje

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar rekende 150,- af nadat hij betrapt was op diefstal. Agenten zagen hem donderdag 25 november om 03.20 uur op de Kapittelweg fietsen.
Op zijn bagagedrager vervoerde hij een rood-wit afzettingspaaltje dat gebruikt wordt bij wegafzetting. De man liet zijn buit vallen toen hij de politie zag naderen. Na zijn arrestatie gaf hij toe dat hij het signaleringspaaltje bij wegwerkzaamheden aan de Beverstraat had gestolen. In overleg met de Officier van Justitie kreeg hij een boete van 150,- opgelegd, die hij overigens meteen afrekende. Het paaltje werd in beslag genomen en gaat terug naar de rechtmatige eigenaar: de gemeente Breda.

Brandweer uit voorzorg naar aanrijding

ALPHEN: Brandweer, ambulancedienst en politie rukten donderdagmorgen 25 november 2010 uit naar een ongeval op de Gilzerbaan. Op zich was het geen ernstig ongeval. Er waren twee bestelbusje en een bedrijfsauto tegen elkaar gebotst. Een van de betrokken was licht gewond geraakt en ging voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis.
Een van de betrokken voertuigen vervoerde echter drie buisjes met isotopen. Dat is radioactief materiaal dat in de medische wereld wordt gebruikt. Om die reden kwamen er een tankautospuit, een
hulpverleningsvoertuig en een officier van dienst van de brandweer ter plaatse. Na metingen bleek dat er geen radioactieve straling was vrijgekomen

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 25-11-2010 14:06 | © Regio Midden en West Brabant |