Vestia


25-11-2010

Pimp your house Zuidwest

---

Om schooluitval onder jongeren te verkleinen, geeft woningcorporatie Vestia ze een kans om hun kennis in de praktijk te brengen met het project Pimp Your House. In november is er bij Vestia Den Haag Zuid-West een leerling van het ROC Mondriaan gestart met de voorbereidingen voor de Pimp Your House-woning in de Venen in Den Haag Zuidwest.

Na het basisonderwijs gaan veel jongeren naar het VMBO. Vervolgens proberen zij op het MBO hun startkwalificatie voor een baan te halen. Een groot aantal van hen heeft daar moeite mee. Zij passen niet geheel in het bestaande onderwijssysteem of hebben om andere redenen moeite om hun schoolloopbaan met succes af te maken.

Samenwerking Vestia en ROC Mondriaan
Vestia en ROC Mondriaan zijn een samenwerkingsverband aangegaan om aan dit probleem tegemoet te komen. Door de theorie in de praktijk te brengen, krijgen de jongeren het gevoel deel te nemen aan de samenleving. In het project "Pimp Your House" wordt door leerlingen van de richting Bouwkunde een renovatieplan voor de woning opgesteld. Onder begeleiding wordt het plan tot uitvoer gebracht. Vestia Den Haag Zuid-West heeft hiervoor een woning aan het Hoogveen beschikbaar gesteld.

Pimp Your House-woning
Ibrahim, 19 jaar en vierdejaars student Bouwkunde, maakt het renovatieplan voor de woning en de werkomschrijving. "Ik doe het voorbereidende werk. Hierbij denk ik aan het inmeten, begroten en plannen van het project," vertelt Ibrahim enthousiast. "De jongens van school gaan de werkzaamheden uitvoeren. Ze maken een nieuwe badkamer, ze brengen plafonds aan en ze betegelen de keuken. Het project zal tot de kerst duren en tot die tijd ben ik erbij! In deze tijd hoop ik veel bij te leren en vooral het verschil te zien tussen theorie en praktijk."
Daarnaast is er een leermeester beschikbaar die de leerlingen in de woning begeleidt.

Oplevering
In november is gestart met de werkzaamheden. Als alles goed verloopt, is de woning nog eind van dit jaar opgepimpt en klaar voor de verhuur.

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Pimp your House

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1100 mensen bij Vestia.